Kamocsai összefogás a kis Dorináért (VIDEÓK)

Kamocsa
Kamocsa |

Rendkívül szeretetteljes hangulat uralkodott vasárnap a kamocsai kultúrházban, ahol a helyi Szabó család meghívására jótékonysági koncertet adott Kovács Koppány, Derzsi György, Zsapka Attila, valamint Sipos Dávid és Vadkerti Imre.

Teltház előtt zajlott a koncert, amelyen a jelenlévők tetszőleges összeggel adakozhattak az érsekújvári Soóky Dorina gyógykezelésére, a szükséges fejlesztő eszközök megvásárlására. A hangosítást és a színpadi technikát a gútai Ferenczi sound biztosította a rendezvényen, a szervezők folyamatosan vetítették a képeket a kis Dorináról. Kezdve attól, ahogy öt évvel ezelőtt 1000 grammos koraszülöttként látta meg a napvilágot. Melindával, a kamocsai származású édesanyjával folytatott beszélgetés során megtuduk, egy alkalommal már a születését követően megállt a szíve, és mintegy egy évre rá ismét életveszélyes állapotba került a kislány, de nem adták fel a küzdelmet. A születési rendellenességgel, komoly légzésproblémával és látásgondokkal küzdő ötéves Dorina életének rövid bemutatását követően a közönség megtudta, hogy a kislány nem tud részt venni édesanyjával a jótékonysági rendezvényen, mert hétfőn a pozsonyi Kramáre városrészben lévő egyetemi kórház fül-orr-gégészeti osztályára várják őket. Altatásban végeznek vizsgálatokat, amelyekből kiderül, eltávolíthatják-e már a korábban, gégemetszést követően beültetett légcsőkanült. Tüdővizsgálat, szemvizsgálat következik ezután, majd a kórházi kezeléseket követően folytatják a gyógykezeléseket a magyarországi, solymári Borsóházban. A rendezvényen a kamocsai sportklub adományát és a koncerten résztvevők támogatását is átadták a Szabó családnak, Melinda keresztszüleinek akik továbbítják az összeget a kis Dorinának. A rendezvényen részt vett Lukács Imre, Kamocsa polgármestere, aki az önkormányzat nevében a család rendelkezésére bocsájtotta a kultúrház épületét, jelen volt továbbá Hamran Tibor, Szentpéter község polgármestere és lakosai, Lengyel István vállalkozó, Schmelcz Gézáné, a szőnyi Kemence Egyesület elnöke és családja, valamint Kósa Ilona, a kamocsai óvoda igazgazgatónője, számos régióbeli községből is érkeztek támogatók. További részletek lapunk nyomtatott számában, amelyben a koncerten fellépő előadóművészekkel készült rövid beszélgetések is olvashatók. A kislány transzparens számláján továbbra is támogathatják a gyógykezeléssel járó kiadásokat, mint ahogy azok is megtették, akik nem tudtak részt venni a rendezvényen: https://ib.fio.sk/ib/transparent?a=2602066823. A család szívből köszöni a mai és a korábbi segítséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!