Régió

Védőoltás felvétele Érsekújvárban, Léván és Vágsellyén

Érsekújvár | A lévai és az érsekújvári járások piros színű besorolásban lesznek a jövő héten, a szomszédos Vágsellyei járásban élőkre enyhébb megszorító intézkedések vonatkoznak, mivel a régió továbbra is narancssárga besorolásban marad. Mindhárom járási székhelyen működnek az oltóközpontok és az arra jogosultak felvehetik a harmadik védőoltást.
Száz Ildikó

2021. október 28. 20:00

Vágsellye
- Somogyi Tibor felvétele

Érsekújvár önkormányzata rendszeresen tájékoztatja a lakosokat a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, az átoltottság arányáról a város hivatalos honlapján. A legutóbbi adatok szerint, eddig 18 216 személy vette fel a védőoltást, ami a lakosság 49,22 százalékának felel meg.

Érsekújvár


Nyitra megyében a szeptember 21-i adatok alapján 297 607 lakos kapott védőoltást, azaz a lakosság 44,49 százaléka. Az Érsekújvári járásban szeptember 21-ig 61 022 személy volt teljesen beoltva, ami a lakosság 44,46 százalékát jelenti. Az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet oltóközpontja a Gyermekgyógyászati Klinika oldalsó bejáratánál lévő rendelőben működik. Munkanapokon 8-tól 12 óráig fogadják az érkezőket, és 10 órától azokat az érdeklődőket is beoltják, akiknek nincs előzetes regisztrációjuk. A gyerekorvosok a tizenkét évnél idősebb tanulókat is beoltják a szülők kérésére. A harmadik védőoltás felvételére jogosultakat az érsekújvári egészségügyi központban munkanapokon 12-től 14 óráig fogadják az oltóközpont dolgozói. Beltérben az Érsekújvári- és a Lévai járásban élők számára kötelező a reszpirátor, tömeges rendezvényeken a kétméteres távolság betartásánál, arcvédő maszkot kell viselniük. Léván az Agel kórház tájékoztatása szerint már felvehető a harmadik oltás, a Pfizer-BioNTech oltóanyagot kínálják. A járási székhelyen 44 százalékos az oltottak aránya, ami nagyjából tükrözi a régióbeli községek adatait. Deménden és Felsőszecsén már a lakosok több mint ötven százaléka megkapta a védőoltást. A lévai kórház első emeleti oltópontján, amely az egykori radiológiai központ helyén üzemel, előzetes regisztráció nélkül oltják be a gyerekeket naponta 7.30 és 8.30 között, a regisztrált felnőtteket 8.30 és 13 óra között fogadják. Orvosi javaslatra, előzetes regisztráció nélkül is beoltják a betegeket 13 és 15 óra között. A vágsellyei térségben az utóbbi egy hétben újabb ötvenhárom koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, a betegek negyven százaléka kiskorú, vagy fiatalkorú. Az ötven évnél idősebb lakosok 66,5 százaléka van beoltva a járásban. Azok az ötvenöt évnél idősebb lakosok, akik fél évvel ezelőtt megkapták a második védőoltást, előzetes regisztrációt követően időpontot kapnak a harmadik védőoltás felvételére.

Érsekújvár


Koller Erika, a városi hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint, mintegy háromszázan vették fel múlt héten a védőoltást, és csaknem ötvenen kérték a harmadik védőoltást a járási székhelyen. Október 30-án ismét lesz lehetőség a védőoltás felvételére a vágvecsei oltóközpontban, amely a Pribina téren lévő kultúrközpontban működik, ezt követően november 20-án és 27-én nyitják meg ismét az oltóközpontot. Szombaton 8-tól 12 óráig, délután 12.30 és 18 óra között várják az érdeklődőket.

Vágsellyén múlt szombaton olyan nagy volt az érdeklődés a védőoltás felvétele iránt, hogy elfogytak az oltóanyag- tartalékaik és kénytelenek voltak hamarabb bezárni az oltóközpontot.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
rendőrség

Ezekért a kihágásokért fogják idén a legtöbb büntetést fizetni!

iskola

60 osztály karanténban a Dunaszerdahelyi járásban

lengvarsky

Készülnek a karantén lerövidítésére

outdoor fitness

Megyei támogatással

koronavírus

Továbbra is hetente kell tesztelni a beoltatlan munkavállalókat

fdf

Álmában bevallotta, hogy meglopott egy mozgássérültet – a férje meg feljelentette

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.