Régió

Vasárnapi húsleves helyett soron kívüli önkormányzati ülés Érsekújvárban

Érsekújvár | Új időpontot kért Klein Ottokártól, Érsekújvár polgármesterétől tizenkét ellenzéki képviselő, ám az Érsekújvárért képviselői frakció tagjait meglepte, hogy vasárnapra hívták össze a második soron kívüli önkormányzati ülést. A szokatlan időpont ellenére ezúttal mind a huszonöt képviselő részt vett a tanácskozáson.
Száz Ildikó

2019. február 11. 14:30

- A szerző felvétele

A legutóbbi, január 29-ére összehívott soron kívüli önkormányzati ülésen csak tizenkét ellenzéki képviselő vett részt, tizenhárman ignorálták a képviselőtársak kérelmét, és egyéb elfoglaltságra hivatkozva távol maradtak. Klein Ottokár az ellenzék újabb kérésére úgy reagált, hogy a következő ülést vasárnap délelőtt tíz órára hívta össze. Kora délutánig tárgyalt a testület. Az Érsekújvárért képviselői frakció tagjainak azonban kellő támogatás híján ezúttal sem sikerült módosítani a költségvetést. Két programpontja volt az ülésnek. Egyik a szeméttároló konténerek már megkezdett felújítását érintette. Az ellenzék nem értett egyet azzal, hogy a város vezetése folytatja a szeméttárolók lefedését, az erre a célra szánt további 650 ezer eurót inkább a városi sportpályák felújítására fordítanák. Kivetítőn mutatták be azokat a felvételeket, amelyeken jól látható, milyen állapotban vannak a helyi sportlétesítmények öltözői és szociális helyiségei. A testület nem hagyta jóvá a módosító javaslatot, így folyatják a konténerek lefedését a járási székhelyen.

A másik költségvetés-módosítási javaslat egy lakossági petíció kapcsán született, amelyet mintegy ezren írtak alá. A lakosok tiltakoznak az ellen, hogy a magyar gimnáziummal szomszédos zöldterületen garázsokat építsen a város.

Klein Ottokár Érsekújvár polgármestere elmondta, február 14-én 17 órakor lakossági fórumot tartanak a városházán, amelyre várják az érintetteket, hogy egyeztessék az álláspontjaikat.

Új parkot, játszóteret is terveznek a garázsok közelében és felújítanák a Váralja utcában a föld alatti vezetékeket. A képviselők közül többen nehezményezték, hogy a város vezetése csak negyedévenként kíván ülésezni, így a képviselőknek nincs lehetőségük beterjeszteni a módosító javaslataikat. Ismét elhangzott az ülésen, hogy bármelyik képviselő felkeresheti a város vezetését, az illetékes szakosztályok dolgozóit a városházán, ha valamilyen kérdésük, javaslatuk van, nem szükséges ehhez soron kívüli ülést tartani.

A képviselők bírálták felszólalásaikban Štefan Rovňaník főellenőr munkáját, mondván, hogy a hosszú, véget nem érő beszámolókon kívül nem tud felsorolni három olyan problémát a város területén, amelyet az ellenőrzései során sikerült volna megoldania. 2018 márciusában az önkormányzati ülés egyik legtöbbet vitatott témája volt Rovňaník kérelme, aki a havi 2100 eurós fizetéséhez további havi hatszáz euró jutalmat kért. A testület tizenhárom képviselője ezúttal megszavazta, hogy huszonöt százalékkal csökkentsék a főellenér jutalmát.

A vasárnapi ülésen részt vett Vladimír Špánik, a ZOMOS (Szlovákiai Városok és Falvak Polgárainak Társulása) elnöke, aki az egyik közösségi oldalon szándékosnak nevezte a polgármester azon döntését, hogy az ellenzéki képviselők által indítványozott soron kívüli ülést vasárnapra hívta össze.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ma újra futballünnep lesz Dunaszerdahelyen

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Miből él az elnökjelölt?

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?