Régió

Várják a pályázatokat Nagyszombat megyében

Nagyszombat | A héten megjelentek a pályázati felhívások a megyei önkormányzat honlapján. Idén 750 ezer eurót osztanak szét a pályázók között, akik március közepéig küldhetik el a kérvényeiket.
Bartalos Éva

2019. február 19. 19:51

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is három kategóriában lehet kérvényezni a megye támogatását. A kultúra fejlesztésére, az egészségügyi és szociális programokra, valamint a sporttevékenységre is igényelhető támogatás. Az önkormányzatok és a szervezetek külön pályázhatnak. Kategóriánként 75 ezer eurót osztanak szét a falvak és a városok között. A szervezetek ennél jóval nagyobb összegre pályázhatnak, számukra összesen 525 ezer euró áll rendelkezésre, mindhárom csoportban 175 ezer euró a támogatási keret. A pályázók a projektek finanszírozásánál nem számíthatnak kizárólag a megye támogatására, a szervezeteknek gondoskodni kell a megvalósításhoz szükséges összeg 5 százalékáról, az önkormányzatoknak pedig a projektek költségeinek 30 százalékát kell saját forrásból fedezni. Egy pályázó csak egy programra kérhet támogatást a megyei önkormányzattól. Nem érdemes több kérvényt benyújtani, ugyanis ha valaki többször pályázik, akkor törlik a támogatási kérvényeit.

Az érdeklődőknek még három hetük maradt a projektek kidolgozására, március 15-ig lehet pályázni az önkormányzat forrásaira. A pályázók megye honlapján megtalálható online űrlap kitöltésével jelentkeznek a felhívásra. A jelentkezőlap mellett bővebb tájékoztatást is olvashatnak az igénylők. A tervek szerint március végéig elbírálják a pályázatokat. Április végén kiderül, hogy ki kap támogatást a tervek megvalósítására. A felhívásból az is kiderül, hogy a sikeres pályázók legkevesebb 500 euró támogatást kapnak Nagyszombat megyétől.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az Európai Parlament támogatja az óraátállítás eltörlését

Sokat költenek a jelöltek

Bašternákot áthelyezték a máriatölgyesi börtönbe

Hihetetlen indok miatt maradt el a NASA első női űrsétája

Frissítve

Pellegrini egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét

Már kapható a legújabb Vasárnap, benne VasárnapEsküvő + 18 oldalon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?