Régió

Vágsellyén meg akarják menteni a magyar iskolát

Vágsellye | A városi hivatal oktatásügyi bizottsága a Hollý utcai szlovák alapiskolában tartotta keddi kihelyezett ülését, melyen néhány szülő és iskolavezető is részt vett. A bizottság jóváhagyta a Vágvecse városrészbentalálható két szlovák iskola összevonását, és a Pázmány Péter Alapiskola Vágvecse városrészbe költözését.
author
Száz Ildikó

2013. március 28. 20:10

A javaslatról a legközelebbi áprilisi ülésükön tárgyalnak a városatyák. A Pázmány Péter Alapiskola vezetése és szülői közössége ezért úgy döntött, hogy április 4-én 16 órakor rendkívüli összülői értekezletet tart a magyar alapiskola épületében. Várják a szülőket, nagyszülőket, iskolabarátokat, valamint az intézmény egykori tanulóit és a jövőbeli szülőket. Mindazokat, akik számára fontos, hogy a magyar iskola a jelenlegi helyén maradjon. 2012 áprilisában egy alkalommal már aláírásgyűjtésbe kezdett a magyar közösség azért, hogy az intézmény továbbra is a város központjában található, patinás városi épületben maradjon. Vágsellyén tisztában vannak azzal, hogy a magyar iskola költözése annak megszűnéséhez vezethet.

Az iskolaügyi hivatal részletes elemzés készített egyes intézmények látogatottságáról, ezekre hivatkozva javasolta a Bernolák és a Hollý utcai intézmények összevonását, a Vágvecse városrészben üresen maradó iskolaépületbe pedig a Pázmány Péter Alapiskola átköltöztetését. A Pázmány Péter Alapiskola vezetése és a szülők attól tartanak, hogy a költözéssel a vidéki gyerekek többségét elveszítik, és nem lesznek képesek fedezni a Bernolák utcai iskolaépület fenntartásával járó kiadásokat. A költöztetés az iskola néhány éven belüli megszűnését eredményezné.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Rákos megbetegedésekre is köthető biztosítás

Úttörő módszerrel kezelik a rákos betegeket egy szlovákiai kórházban, akár meg is gyógyulhatnak

lakás k

Mégsem örülhetünk az olcsóbb lakásoknak?

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/vyznate-energetickych-stitkoch-tieto-tipy-vam-usetria-stovky-eur-elektrine

Új elektronikai készüléket vásárolna? Ha ilyet választ, hatalmas összeget spórolhat!

macron k

Macron szerint meg kell hallgatni, mit akar Putyin Európától

Érsekújvár

Ünnepnyitó adventi kézműves vásár az érsekújvári lovardában

katar stadion

Katar a foci-vb után olimpiát rendezne 2036-ban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.