Régió

Utakat és járdákat tesznek rendbe Gútán

Pályázati pénzből valósul meg a biológiaihulladék-gazdálko- dás korszerűsítése és a városháza felújítása is. Hatszázezer euró hitelből újítanak fel több utat és járdát Gútán, a közbeszerzések lefolytatását követően várhatóan idén ősszel és jövő tavasszal zajlanak a munkák.
V. Krasznica Melitta

2017. július 25. 20:15

Pályázati pénzből valósul meg a biológiaihulladék-gazdálko- dás korszerűsítése és a városháza felújítása is. Hatszázezer euró hitelből újítanak fel több utat és járdát Gútán, a közbeszerzések lefolytatását követően várhatóan idén ősszel és jövő tavasszal zajlanak a munkák.

A hitelfelvételi szándékot már egy korábbi ülésükön elfogadták a képviselők, ennek alapján kereste a hivatal a legjobb ajánlatot adó bankot, amely a Szlovák Takarékpénztár lett. „A testületben megegyezés született arról, hogy a pénzt mindenekelőtt a legrosszabb állapotban lévő utak és járdák felújítására fordítjuk, a közbeszerzés során dől el, hány szakaszt sikerül megvalósítani – nyilatkozta lapunknak Horváth Árpád polgármester. – A Liget utcával kezdünk, itt először fel kell maratni a régi aszfaltréget, utána kerülhet rá az új réteg. A járdák közül az Iskola, az Erdő és a Kossuth utca járdái kapnak új burkolatot. Ugyanebből a keretből, de várhatóan csak jövő tavasszal kerül sor a Radnóti és a Štúr utca felújítására. Ha ezek után még marad pénz a hitelkeretből, a testület eldönti, mire használjuk fel az összeget.”

Idén két komoly beruházást terveznek a városban, mindkettőt pályázati forrásból: az egyik a biológiaihulladék-gazdálkodás korszerűsítésére vonatkozó, közel egymillió euró értékű projekt, amelyet a környezetvédelmi minisztérium támogatásával valósítanak meg, a másik pedig a városháza épületének energetikai korszerűsítése, 840 ezer euróból. A pályázatokhoz 5 százalék önrésszel kell hozzájárulnia a városnak, ami összesen 91 400 eurót tesz ki; ezt saját költségvetésből, a részesedési adókból befolyó összegből fedezik. „Mindkét esetben most fejezik be az ellenőrzéseket az illetékes hatóságok, értesüléseink szerint néhány héten belül aláírhatjuk a szerződéseket, és remélhetőleg ősszel indulhat a kivitelezés” – mondta a polgármester.

Az ülésen felmerült az egészségügyi központba tervezett lift kérdése is, de a felvonó megépítéséhez szükséges 140 ezer eurót a képviselők túl soknak találták, ezért egyelőre elvetették ezt a tervet.

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
országos tesztelés

Kérdések és válaszok az országos tesztelésről, az új szabályokról

hegymászó

Történelmi siker a K2-n

Komárom

Kihívások és megoldások a gyermekek fejlesztésében

Mecenzéf templom

Mecenzéfi mánták érdekes temploma

fülek városháza

Füleken négy mintavételi pont létrehozását tervezik a hétvégén

Nem kapnak teljes táppénzt az egészségügyi dolgozók

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.