Régió

Üres lakásokban ütött ki tűz Harcsáson

Komárom | Két napon belül kétszer is riasztani kellett a tűzoltókat a Harcsás városrészben található szociális lakótömbhöz: mindkétszer üresen álló lakásban volt tűz.
V. Krasznica Melitta

2018. január 19. 15:14

Tomáš Ženiš, a komáromi tűzoltóság egységvezetőjétől megtudtuk, a tűz keletkezésének valószínű okaként mindkét esetben gyújtogatást állapítottak meg. „A lángok nem terjedtek át a szomszédos lakásokra, a kár nem nagy, 100–200 euróra tehető, az üres lakásokban ugyanis csak felhalmozott szemét és néhány öreg bútor volt. Senki sem sérült meg.” – mondta Tomáš Ženiš. Renáta Čuháková Nyitra megyei rendőrszóvivő tájékoztatása szerint idegen vagyon megrongálásának vétségében indult nyomozás.

A harcsási bérház a város tulajdonában van, összesen 123 szociális lakás található ott, amelyeket szociálisan hátrányos helyzetű, nem egy esetben összeférhetetlen polgárok laknak. Olyanok is, akiknek máshol van bejelentett lakhelyük. Üres lakások azért találhatók a lakótömbben, mert nem ritkák a végrehajtás miatti kilakoltatások, az új bérlőkről pedig a képviselő-testületnek kell döntenie.

2018. január 18. 12:41

55-en haltak meg tavaly tűzesetben Szlovákiában

Sajnos, a lakók között vannak drogosok, szipuzók is

– mutatott rá Keszegh Béla alpolgármester. – Az állami rendőrséggel egyeztetve a városi rendőrök is rendszeresen járőröznek a térségben, a lakótömb mellett 2016 novemberében közösségi központot létesítettünk. Azzal, hogy Komárom lekerült a feketelistáról, ismét tudunk pályázni szociális terepmunkások, valamint roma polgárőrök foglalkoztatására. Reméljük, ennek is köszönhetően javulnak majd az állapotok a Harcsáson.”

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?