Újra felragyog a Békeláng

Dunaszerdahely |

<p>2014 karácsonyán is Felvidékre érkezik a Betlehemi Békeláng a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség jóvoltából. A láng december 13-án szokás szerint Bécsbe érkezik, onnan kerül majd otthonainkba.</p>

Idén már 23. éve, hogy a felvidéki magyar cserkészek stafétaszerűen juttatják el a Betlehemből érkező lángot Szlovákiai magyar lakta településeire. A békelángot 1986 óta osztrák cserkészek hozzák el a betlehemi Születés templomának öröklángjáról, majd egy különleges gyermek közvetítésével adják azt tovább itt Európában. Ez a gyermek idén a 9 éves Tizian Ronacher, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy több önkéntes tevékenységben is részt vesz az iskolán kívül, többek között segít nyelvet tanulni a más kultúrából érkezett diáktársainak. A bécsi átadó ünnepségre a nemzetközi vendégek és különféle szervezetek képviselői között a kürti Kovács Tamás, a Békeláng idei felvidéki koordinátora is megérkezik majd kísérőivel, hogy átvegyék a lángot. A hivatalos átadó után Félbe, Dunaszerdahelyre, majd a karácsony közeledtével országszerte egyre több és több cserkészcsapathoz jut el a fény, akik azt december 15-től folyamatosan tovább osztják helyben és a környező falvakban és városokban – mindenhol, ahol ezt igénylik. A láng tervezett útvonaláról a www.lang.szmcs.sk honlapon, valamint a facebook.com/betlehemilang oldalon tájékozódhatnak. Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot ezeken keresztül, hogy Önhöz és településére is eljusson a Betlehemi Békeláng. (szmcs-p) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?