Új autóbuszokat és egy felújított pályaudvart is kaptak a nagykaposiak

busz
Nagykapos |

A nagymihályi járásbeli Nagykaposon a buszpályaudvaron nemrégiben átadták a felújított átszálló terminált, melyet az Arriva közlekedési vállalat és a Kassa Megyei Önkormányzat közös projektje keretében rekonstruáltak. Az uniós forrásokból véghez vitt munkálatok egy közel 14 millió eurós beruházási csomag részét képezik, melynek kertében több mint ötven új autóbuszt is beszereztek.

Ahogy azt a megyei önkormányzat sajtóosztályánál megtudtuk, a beruházás 54 autóbusz beszerzését, egy töltőállomással rendelkező kerékpártároló építését, az állomásépület fűtésére szolgáló hőszivattyú beszerelését és az integrált közlekedési rendszerhez (ITS) való csatlakozás új műszaki megoldásait is tartalmazza. A felújított terminál az autóbusz-pályaudvar revitalizációjának első szakaszát jelenti, melynek során 8 peron átépítését, akadálymentes feljárókat, padokat, a világítás cseréjét, a biztonsági kamerarendszer korszerűsítését és a buszjáratok indulását és érkezését bejelentő elektronikus/digitális táblák felszerelését is elvégezték, de egy új sorompórendszert, buszfordulót, valamint az utasok számára fenntartott parkolót is építettek. A projekt második szakaszában felújításra került buszpályaudvar belseje tájékoztató táblákkal bővült, illetve egy új hangosbemondó rendszert és ingyenesen használható Wifi-hálózatot is létrehoztak. Jana Jánošíková, a KSK sajtóreferensének tájékoztatása szerint a buszpályaudvar revitalizációja mellett a nagymihályi ARRIVA az Integrált Regionális Operatív Program (IROP) uniós forrásainak támogatásával új buszokat is vásárolt, korszerűsítette a tarifainformációs rendszert, valamint klasszikus és elektromos kerékpártárolókat épített. Az új, alacsony padlós buszoknak köszönhetően a flotta átlagéletkora 5,5 évre csökkent. Ezeket a Nagymihályi, Tőkterebesi és Szobránci járásokban, valamint a bodrogközi és Ung-vidéki régió elővárosi járatain vezették be.

„Nagy örömmel fogadtuk a beruházással járó fejlesztéseket, ugyanis a városunkban található pályaudvar még sohasem esett át ilyesfajta átfogó felújításon. Annak ellenére, hogy a szóban forgó csomag keretében valóban sok mindent felújítottak és új dolgokat is hoztak, a pályaudvar főépületében csak a fűtésrendszert és az információs rendszert sikerült felújítani. Ettől függetlenül az ARRIVA vezetése is kijelentette, hogy a közeljövőben újabb projektek keretében fognak pályázni az épület átfogó rekonstrukciójára. Bízunk benne, hogy a géppark modernizációjával nem csak az eddigi utasok igényeit sikerül még jobban kielégíteni, de azoknak az itt élőknek is sikerül felhívnunk a figyelmét, akik eddig csak alternatív megoldásként néztek a tömegközlekedésre” – közölte lapunkkal Petrikán Péter, Nagykapos polgármestere.

Az új viteldíj-információs rendszert 196 Arriva-buszba telepítették. A viteldíj-információs rendszer bevezetésének előfeltétele az integrált közlekedési rendszer (IDS) bevezetésének, az intelligens kártyák kölcsönös elismerésének és az IDS-tarifa alkalmazásának az egész kassai régióban. A 2024-es év folyamán az utasok a jegyvásárlás során bankkártyás fizetést is használhatnak majd. Mint kiderült, a buszpályaudvarokon megépített kerékpártárolók Nagymihályban, Nagykaposon és Szobráncon találhatók, melyekben az elektromos kerékpárok vagy elektromos robogók töltőkábelei is megtalálhatók.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?