Régió

Tovább csökken a kihágások száma Királyhelmecen

Királyhelmec | Folyamatosan csöken a kihágások száma a városban – számolt be a városi rendőrség parancsnoka.
author
Leczo Zoltán

2019. január 4. 11:49

Jozef Kalapos
Jozef Kalapos 2015 óta áll a Királyhelmeci Városi Rendőrség élén - Somogyi Tibor felvétele

„2015-ben összesen 833 kihágási  ügyben intézkedtünk, egy évvel később ez a szám 879-re emelkedett, de 2017-ben már csak 433 ügyben kellett eljárnunk, tavaly pedig a csökkenés tovább folytatódott: 188 eset történt“ – mondta Jozef Kalapos, a Királyhelmeci Városi Rendőrség parancsnoka. Mint minden évben, most is a közlekedési kihágás (148 eset) volt a legtöbb. Korábban 750, 818 illetve 382 ilyen ügyben kellett intézkedniük. A mostani csökkenés egyrészt annak is köszönhető, hogy a közlekedők többsége betartja a szabályokat, ám annak a pozitív hatása is érezhető, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt az új parkolóhelyek száma a városban. Mivel Királyhelmecen hosszú ideje zajlik a csatornahalózat kiépítése, ami szinte az összes utca forgalmára hatással van, ezt a körülményt a városi rendőrök is igyekeznek figyelembe venni munkájuk során. A közrend megsértésével kapcsolatos esetek száma négy év alatt 42-ről 22-re, a vagyon elleni kihágások széma pedig 28-ről 9-re csökkent. Az össze ügy kapcsán a rendőrök 2015-ben 5830 euró, 2016-ban 6405 euró, 2017-ben 3015 euró, tavaly pedig 1620 euró bírságot szabtak ki.

A tíz fős testület tagjai közül ketten mindig járőröznek, egy személy pedig a térfigyelő kamerarendszer felvételeit figyeli, illetve a rendőrörsön teljesít szolgálatot. Ezeket a helyiségeket nemrég korszerűsítették. Tavaly a kamerarendszer is bővült 3 új térfigyelővel, egy nyertes pályázatnak köszönhetően idén további 10 ezer eurót fordíthatnak a rendszer korszerűsítésére. A rendőrök munkáját, ugyancsak egy sikeres pályázat eredményeként, polgárőrök is segítik, akik a rendőrökel együtt reggelente és délutánonként ott vannak az iskolák előtt, hogy vigyázzanak a közlekedés rendjére, a gyerekek és a szülők biztonságára. A hat polgárőr elsősorban azokban a városrészekben járőröz, ahol több, szociálisan nehéz helyzetben lévő család él. A lakosoktól kapott pozitív visszajelzések miatt a városvezetés úgy határozott, ha lehetőség adódik rá, további hat fővel emeli a polgárőrök számát.

A parancsnok elmondása szerint a testület munkáját a műszaki feltételek javulása is segíti. Két éve például új járőrkocsit vásároltak, mellyel a város kertövezetében is járőrözhetnek, aminek pozitív hatása itt is érezhető, csökkent ugyanis a falopások száma, és kevesebb vagyon elleni kihágást regisztráltak. A városi rendőrség tagjai közül hamarosan ketten átképzésen vesznek részt, hogy a testület önállóan oldhassa meg a kóbor kutyák befogását. Ezeket aztán egy elektromos autóval, melyet szintén egy  pályázaton elnyert hozzájárulásból vásárolhattak meg, a közeli Nagykaposon működő kutyamenhelyre szállítják. Jozef Kalapos, aki 2015 februárjától áll a királyhelmeci testület élén, hangsúlyozta, az eredmények elérésében nemcsak az segíti őket, hogy szorosan együttműködnek az állami rendőrökkel, hanem az is, hogy kiváló a kapcsolatuk nagykaposi, tiszacsernyői és tőketerebesi kollégáikkal, közös akciókat szerveznek, és egyes tevékenységeiket is közösen koordinálják.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Már hónapok óta zajlanak a tárgyalások az egészségügyi dolgozók béremeléséről, de úgy tűnik, hogy Matovičéknak egyelőre csak a nővérek fizetéséről sikerült megegyezniük

Matovič béremelést ígért a nővéreknek

f

Ebben az esetben a fizetése többszörösét is megkaphatja!

hőség

Eddig kell még bírni a meleget! Változás érkezik az időjárásban…

megerőszakolás

BORZALOM: Betört egy családi házba, majd brutálisan megerőszakolta a bent alvó 18 éves lányt

Egy kanadai turista megerőszakolásával vádolnak két párizsi rendőrt

14 éves lányokat erőszakolt meg a szlovák modellügynökség vezetője

policia

Gázrobbanás történt Vereknyén

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.