Régió

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Nyitra/Léva | Saját költségvetésből harminchárom útszakasz felújítását hagyta jóvá decemberi ülésén Nyitra megye önkormányzata. A Lévai járásban is több másod- és harmadrendű út burkolatát újítják fel.
Gulyás Zsuzsanna

2019. január 23. 20:00

Útfelújításra a megye saját költségvetéséből 7 milliót eurót különített el (A szerző felvétele)

Milan Belica, a megye elnöke szerint az Európai Unió csak a másodrendű vagy ennél magasabb kategóriájú utakra ad támogatást, ezért a harmadrendű utak felújítását a megye saját költségvetéséből fedezi. Idén 50 kilométernyi másod- és harmadrendű út javítását hagyták jóvá. Erre a célra 7 millió eurót különítettek el. Belica szerint az erre jóváhagyott keretösszeg a közbeszerzés függvényében változhat. Ennek kiírását tavasszal tervezik, az utak javítását a nyár folyamán szeretnék megvalósítani. A saját költségvetésből elkülönített 7 millió euró mellett a megyének 20 millió euró uniós támogatást is sikerült szereznie, amit szintén útfelújításra fognak fordítani. Az uniós támogatású felújítások többségénél már lezajlott a közbeszerzés, így pl. Nyitra és Vágsellye valamint Nagysurány és Bellegszencse között a burkolatfelújítást a fagyok és a hideg idő elmúltával már el tudják kezdeni.

Saját költségvetéséből a megye a Komáromi járásban az Ógyalla–Udvard, az Ógyalla–Martos, a Gúta–Naszvad, valamint a Gúta–Kamocsa közötti út, az Érsekújvári járásban a Szőgyén és Bart, valamint a Kismuzsla és Bátorkeszi közötti út, a Vágsellyei járásban a járási székhely és Vágfarakasd közötti útszakasz egy részét újítja fel.

A Lévai járásban a Hontbagonya (Bohunice)–Bakabánya (Pukanec), az Ipolypásztó–Zalaba, a Farnad–Nyír, a Barsbese (Beša)–Töhöl (Tehla), a Léva–Garamszentgyörgy valamint a Lök–Énye közötti utak kritikus szakaszai kapnak új burkolatot. A Hontbagonya és Bakabánya közötti út javítására 18 105 eurót, az Ipolypásztó és Zalaba közötti út javítására 31 746, a Farnad és Nyír közötti út javítására 30 660, a Barsbese és Töhöl közötti út javítására 9760, a Léva és Garamszentgyörgy közötti út javítására 12 526, a Lök és Énye közötti út javítására 6400 eurót hagytak jóvá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

Frissítve

Általános sztrájkra készülnek az elégedetlen gazdák

Frissítve

Matečná rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezet be a lengyel hús miatt

Frissítve

VIDEÓ: A feldühödött gazdák trágyát dobáltak az Agrárkifizető Ügynökség épülete elé

Nő a drogfogyasztás a roma telepeken

Veterán versenyző, új motivációval

Legfrissebb galériák
Olvasta már?