Régió

Teniszakadémia Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely | Kevesen tudják, hogy a városban ez év tavaszán teniszakadémia nyílt, a termálfürdő tőszomszédságában.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. október 10. 18:00

A dunaszerdahelyi teniszakadémia látványterve , amely a termálfürdő közvetlen szomszédságában épül. ( Akadémiai képarchívum)

Egy nagy komplexumról van szó, amely fokozatosan épül, de már működőképes és a teniszezni vágyó gyerekek rendelkezésére áll. Az ötletgazda Klempa Zalán, aki profi játékos és teniszoktató is egyben és szívügye a tehetséges fiatal teniszezők felkarolása. Egy évvel ezelőtt dunaszerdahelyi és a környékbeli vállalkozók alapítottak egy, többtagú konzorciumot, amely vállalta az építkezés finanszírozását. A Hi-Ten Tennis & Activity Center felépítésének teljes költségvetése 8 millió euró, amely összegből az első két milliót telekvásárlásra költötték, továbbá megépült és üzemel, a fűthető sátor, amelyben három salakos teniszpálya kapott helyet. Épülnek már a további kiszolgáló épületek és helységek is, mint az öltözők, kávézó és szociális helységek. A következő lépés a parkoló, ha minden a tervek szerint alakul, ez is kész lesz még a tél beállta előtt. Ezután következnek a szabadtéri pályák, egy jól felszerelt fitneszterem és a nélkülözhetetlen rehabilitációs egység. A Csallóközi Városok és Falvak Társulása indítványozására pedig a Szlovák és a Magyar Tenisz Szövetség ez év szeptemberében aláírt egy közös szándéknyilatkozatot, amely alapján arra fognak törekedni, hogy felkutassák Magyarország és Szlovákia, ezen belül is különösen a Felvidék tenisz sport tehetségeit.

ds

A memorandumban szerepel közös edzőtáborok, összpontosítások szervezése, ahol a legmodernebb edzési metodikák és technikák alapján foglalkoznak majd a fiatal tehetségekkel. A megállapodó felek deklarálták, hogy együttműködnek általános iskolákkal, valamint a szlovákiai magyar tannyelvű sportgimnáziumokkal is. A gyerekek oktatása és edzése már tavasztól folyamatban van. Klempa Zalán szerint, minél korábban kezdik az edzést, annál nagyobb az esélye, hogy a profi tenisz világában sikereket érjenek el, így nem ritka, hogy öt-hat éves korú gyerekek járnak már rendszeres edzésre. „Eddig minden nagyon bonyolult volt. A helyi tehetséges gyerekek és fiatalok kénytelenek voltak szinte naponta Pozsonyba utazni, ami megnehezítette és nem utolsó sorban jóval költségesebbé tette az edzéseket. Nagyon örülök, hogy a futball akadémia mellett sikerült egy további népszerű sportág bástyáját megalapozni Dunaszerdahelyen.” –nyilatkozta Bereczk Oszkár, a Csallóközi Városok és Falvak Társulásának elnöke, a tenisz akadémia egyik megvalósítója. (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Éljünk a választás jogával, és ne hagyjuk magunkat félrevezetni!

Csontit, a Sátor-bűnbanda tagját 22 évre ítélték

EXKLUZÍV: A dunaszerdahelyi leszámolás után megjelent cikkünk először az ujszo.com-on!

Délután erős szél várható Nyugat-Szlovákiában

Kötelező szabadtartás a tojástermelőknél

Kuciak-gyilkosság: Peter Tóthot kihallgatja a NAKA

Legfrissebb galériák
Olvasta már?