Régió

Sétányt építenének a Széles-tó partján

A megyei fenntartású Kassai Régió Turizmus építészek terveit várja a Széles-tó sétányának kialakítására. A projektdokumentáció elkészítésére pályázatot írtak ki.
Németi Róbert

2018. október 21. 13:03

Kassa Megye Önkormányzata nagy potenciált lát a Széles-tó adta lehetőségekben - A szerző képarchívuma

A javaslatokat és a terveket december 12-ig nyújthatják be az érdeklődők, december 21-ig kihirdetik az eredményt. Lenka Vargová Jurková, a megyei fenntartású turisztikai iroda szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatában az áll, hogy a sétány a tóparti Hotel Glamour előtti mólót fogja összekötni a termálfürdővel. „A pályázatokat öttagú zsűri bírálja el, közülük hárman építészek. A három legsikeresebb pályázót megjutalmazzuk – a legjobb pályázatért 3000, a másodikért 1800, a harmadikért pedig 1200 euró jár. A sikertelen, de jó ötleteket tartalmazó pályázatokat is díjazni fogjuk, erre összesen 1000 eurót különítettünk el” – közölte lapunkkal Jurková. Hozzátette, az utóbbi évek során számos új hotelt építettek vagy újítottak fel a Széles-tó partján. „A sétány létrehozatalával is a Széles-tó turisztikai vonzerejét és szépséget szeretnénk hangsúlyozni” – mondta az igazgatónő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Tovább tárgyalnak a 635 eurós minimálbérről

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Ezúttal is alacsony a választási részvétel a kassai Luník IX lakótelepen

GALÉRIA: Hamiltoné a pole Monacóban

Döntőben az oroszokat legyőző finnek

Dráma Nyitrabányán: egy férfi torkon szúrta az élettársát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?