Segít az utólagos építési engedélyek beszerzésében a komáromi Városi Hivatal

építési engedély
Komárom |

A komáromi önkormányzat arra emlékezteti a lakosokat, hogy az 2024 áprilisában életbe lépő törvénymódosítás miatt az engedély nélkül megépült ingatlanokat el kell bontani. Hogy ez ne legyen így, a hivatal segít az utólagos építési engedélyek beszerzésében.

Az új építkezési tervezésről és az építési rendről szóló törvény (201/2022 sz.) 2024. április 1-én lép hatályba. Az új építési törvény nem ismeri el azutólagos építési engedély fogalmát, azaz az engedély nélküli építkezéseket a törvény hatályba lépése után már nem lehet majd utólagosan engedélyeztetni – figyelmeztet az önkormányzat közleménye. Ez azt jelenti, hogy az illegálisan felhúzott építményeket le kell majd bontani.

Az önkormányzat arra hívja fel a lakosok figyelmét, hogy 2024. március 31-ig van még lehetőségük rendezni az ilyen eseteket. Ennek az a módja, hogy – a szükséges dokumentációval együtt ellátva – utólagos építési engedély iránti kérvényt kell benyújtani az építési hatósághoz. A kérdéses ingatlanoknak ugyanakkor összhangban kell lenniük Komárom város érvényes területrendezési tervével. A Városi Hivatalon belül működő építési hivatal a kellemetlenségek elkerülése érdekében várja a lakosok jelentkezését (Vársor utca/Pevnostný rad 3., 035-28-51-303).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?