RENDŐRSÉGI NAPLÓ

396 baleset a hétvégén
Pozsony. Nem kevesebb mint 396 baleset történt pénteken és a hétvégén az utakon. Négy ember életét vesztette, húszan súlyos sérüléseket szenvedtek, hetvenen könnyebben sérültek meg. Az anyagi kár meghaladja a harmincötmillió koronát (1 166 670 euró).

396 baleset a hétvégén

Pozsony. Nem kevesebb mint 396 baleset történt pénteken és a hétvégén az utakon. Négy ember életét vesztette, húszan súlyos sérüléseket szenvedtek, hetvenen könnyebben sérültek meg. Az anyagi kár meghaladja a harmincötmillió koronát (1 166 670 euró). Szombat éjjel a trencséni járásbeli Drétomán (Drietoma) egy mellékútról a főútra hajtó Škoda Octavia sofőrje halálra gázolt egy harmincegy éves férfit, aki az út szélén álldogált. Csernén (Čierne) egy huszonkét éves fiú és egy húszéves lány vesztette életét, amikor egy Škoda Octavia áthajtott a szemközti forgalmi sávba és belehajtott a fiatalok Volkswagen Golfjába. Szombat délután Vágújhely közelében a D1-es autópályán egy harmincéves férfi túl gyorsan hajtott, elvesztette uralmát a gépkocsija felett és frontálisan ütközött egy másik autóval. A vétkes sofőr a helyszínen életét vesztette. (SITA)

Tinik támadtak a nyugdíjasra

Kassa. Egy tizenhét éves fiú és egy tizenöt éves lány támadt egy hetvennégy éves asszonyra szombaton este fél nyolckor. Erik R. és Iveta R. a földre taszította a nyugdíjast, és ellopták háromezer ötszáz korona (117 euró) értékű aranyláncát. Az asszony három héten belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A tettesekre héttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki, de mivel kiskorúak, a büntetés a felére csökken. (SITA)

A matrac alatt volt a pénz

Mecenzéf. Harmincezer koronát (1000 euró) lopott el egy ismeretlen tettes egy családi házból. A pénz a matrac alatt volt. A tettes a családi házba a zár felfeszítése nélkül jutott be. Az ágyban talált pénzes borítékon kívül magával vitt a szekrényből egy kézitáskát is, amelyben szintén harmincezer korona volt. A tolvajt keresi a rendőrség. (SITA)

Holttest a domboldalban

Zólyommihályi/Garamkirályfalva. Egy körülbelül három hónapja elhunyt férfi holttestére bukkantak Zólyommihályi és Garamkirályfalva határában a Zólyomi járásban. A megközelítőleg negyvenéves férfi holtteste egy kis domboldalban feküdt az erdei aljnövényzet között. A halál pontos okát a bonctani vizsgálat állapítja meg. A bírósági szakértő előzetesen kizárta az emberölés lehetőségét. (SITA)

Kirabolta a játéktermet

Vágbeszterce. Alkoholt, egy telefont és a játékautomatákban levő pénzt vitte magával az az ismeretlen tettes, aki pénteken vagy szombaton tört be egy helyi játékterembe. A tulajdonosnak a rablás során százhetvennyolc ezer koronás (5933 euró) kára keletkezett. A betörőt hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. (SITA)

Holtan találta édesapját

Détér (Gemerské Dechtáre). Külsérelmi nyomokat talált a helyszínre kiérkező orvos azon az 58 éves détéri férfin, akit 33 éves fia holtan talált vasárnap reggel – tájékoztatta lapunkat Petra Babulicová, a Besztercebányai Rendőrkapitányság szóvivője. Az elhunyt férfi fején és arcán sérülések voltak, a szemlét végző orvos szakértő törvényszéki boncolást rendelt el. A rendőrség emberölés alapos gyanúja miatt indított nyomozást. (szasz)

Beköltöztek más házába

Berekfalu (Olešná). Egy cseh házaspár költözött be egy helyi családi házba a tulajdonosok tudta nélkül. A negyvenkilenc éves nő és ötvenöt éves férje a múlt év őszén vette ömkényesen birtokba a felújítás előtt álló házat. A morvaországi tulajdonos többszöri felszólítására sem voltak hajlandóak elhagyni a házat a bitorlók, ezért a rendőrségtől kért segítséget, akik vasárnap erőszakkal ki is lakoltatták a hívatlan vendégeket. A nő a rendőrök füle hallatára azzal fenyegette meg a tulajdonost, hogy bosszút áll rajta, amiért az utcára tette őket. A cseh pár önkényes lakásfoglalásért akár öt év börtönbüntetést is kaphat, a nőt a fenyegetőzés miatt külön is megbüntethetik. (SITA)

Feltételes büntetés és alkoholtilalom

Besztercebánya. Harminckét hónapos feltételes szabadságvesztésre és huszonhét ezer koronás (900 euró) pénzbírságra ítélték azt a huszonöt éves helyi férfit, aki tavaly júliusban megtámadott egy vele egykorú fiatalembert. A vádlott minden ok nélkül hirtelen rátámadt a sértettre, aki több mint hat hétig gyógyuló sérüléseket szenvedett. A támadónak, ha a próbaidő alatt alkoholfogyasztáson kapják, haladéktalanul be kell vonulnia a börtönbe. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?