Régió

Rendhagyó önkormányzati ülés a császári-királyi lovardában

Érsekújvár | Nehezményezték az érsekújvári lakosok, hogy a májusi önkormányzati ülést nem közvetítették élő, egyenes adásban, ám a városháza kénytelen volt eleget tenni a válsághelyzetnek megfelelő előírásoknak. A császári-királyi lovarda csarnokában szét tudták ültetni a képviselőket.
Száz Ildikó

2020. május 22. 14:10

Rendhagyó helyen tartották az önkormányzati ülést
- A szerző felvétele

Pénzt takarított meg a város azzal, hogy nem közvetítette az ülést, mivel a percenkénti 10 eurós díj jelentős összegnek számít. Érsekújvárban többször is előfordult, hogy a reggel 9 órakor kezdődő ülések este 20-21 óra után értek véget. A testület lesöpörte az asztalról néhány ellenzéki képviselő programmódosító javaslatát. A többség leszavazta, hogy tárgyaljanak a képviselői, polgármesteri, valamint az egyes szakbizottságok tagjainak és a főellenőrnek a jutalomcsökkentéséről. Ugyanakkor nem került be a programba az az ellenzéki javaslat sem, melyben Štefan Rovňaník főellenőr visszahívását indítványozták volna egyes képviselők.

Az önkormányzati ülésen résztvevők csak arcmaszkban léphettek be a csarnokba, miután megmérték a hőmérsékletüket és fertőtlenítették a kezüket. Időnként félbeszakították az ülést és a szünetekben alaposan szellőztették a termet. Nem született egyezség az érsekújvári testületben az Agris Kft. épületének eladását illetően. Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere még tavaly ősszel kapta meg a járási ügyészség azon kérelmét, hogy szeretné megvásárolni a várostól az Agris Kft. épületét, amelyet hosszú évek óta kínálnak eladásra. A város központjában lévő ingatlan megvétele iránt első alkalommal 2005-ben érdeklődött a járási ügyészség, ám később meggondolta magát. Jelenleg a megyei könyvtár bérel az épületben termeket a szakirodalmi részlegnek.

Az ügyészség 584 ezer eurót ajánlott fel a városnak az épületért, holott az ingatlan becsült értéke 730 ezer euró, így a testület nem szavazta meg az eladást. Akadt képviselő, aki azt javasolta, adja bérbe a város az ingatlant, ám az ügyészség képviselője szerint felújításra szorul az épület, amelynek a rekonstrukcióját ilyen körülmények között nem vállalnák. Több általános érvényű rendeletet módosítottak a májusi önkormányzati ülésen Érsekújvárban, köztük a civil szervezeteket és vállalkozókat érintő támogatásról, valamint az óvodák, iskolák, a művészeti alapiskola támogatását érintő rendeletet. A válsághelyzet miatt szükség volt az idei költségvetés több tételének a módosítására és számos takarékossági intézkedés bevezetésére.

Heves vitát váltott ki Štefan Rovňaník főellenőr beszámolója a városi cégek ellenőrzésének az eredményéről. Számos hiányosságra, visszaélésre mutatott rá a főellenőr a városi Novocentrum cég korábbi vezetését és annak gazdálkodását illetően.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič szlovák miniszterelnök és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes a Medve–Vámosszabadi határátkelőnél tegnap reggel. Brüsszel szerint július elejétől fokozatosan megnyitnák az EU külső határait.⋌(Somogyi Tibor felvétele)

A szlovák politikában a trianoni évforduló kapcsán újra előkerült a magyarkártya

Berényi: „Nem volt megfelelő a memorandum átadásának időzítése”

Komárom

Komáromi Nyár – újragondolva

rendőrség illusztráció

Vizsgálja a rendőrség a pozsonyi, vereknyei roncstelep ügyét

vásárlás

A nagy üzletláncok a járvány nyertesei

Romsics Ignác

„A történész az igazság megismerésére törekszik...”

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.