Régió

Rácz Noémi lett a Szakmai Készségek Európai Hetének szlovákiai nagykövete

Kassa/Helsinki | A Szakmai Készségek Európai Hetének (EVSW) idei fordulójára az Európai Bizottság és a finnországi elnökség szervezésében kerítenek sort Helsinkiben. Az októberben sorra kerülő rendezvényen ezennel Rácz Noémi illusztrátor, a Kassai Képzőművészeti Középiskola (ŠUV) tanára képviseli országunkat.
Németi Róbert

2019. július 17. 15:41

Rácz Noémi nemrégiben Szlovákia legjobb tanára versenyének közönségdíjasaként végzett - Németi Róbert felvétele

Minden embernek megvan a saját tehetsége, attól függetlenül, hogy hol él vagy hogy éppen hány éves. A szakképzés és a szakgyakorlat olyan gyakorlati készséget és tudást biztosít, melyek a munakpiacon való sikeres elhelyezkedésben is hatalmas szerepet játszanak. Sohasem késő elkezdeni, hisz ez nem csak a fiatalok, hanem az idősebbek számára is egy új esélyt jelent, melynek köszönhetően könnyebben elhelyezkednek munkapiacon, javul a személyes fejlődésük, nem utolsó sorban pedig a társadalomba is könnyebben beilleszkednek” – nyilatkozta lapunknak Rácz Noémi. Rastislav Trnka megyeelnök szerint nagy megtiszteltetés, hogy Szlovákiát egy kassai származású pedagógus képviseli. „A diákok többsége elsősorban a gimnáziumokat választja, de most be szeretnénk bizonyítani, hogy a minőségi oktatás és a munkapiac igényeinek kielégítése szempontjából a szakképzés is óriási lehetőségeket rejt magában. Bízom benne, hogy a rendezvénysorozaton való részvétel még magasabb szintre emeli a megye fennhatósága alatt működő középiskolákat” – tudatta lapunkkal Kassa megye elnöke. Az október 14. és 18. között zajló rendezvénysorozat kapcsán Rácz azt is elmondta, hogy a 2019. szepemtebere és decembere közé tervezett szakoktatási gyakorlatokat az Európai Bizottság honlapján keresztül regisztrálhatják a tanintézmények. „A regisztrációval minden egyes iskola az EVSW 2019 officiális partnervévé válhat. Ha 2019. július 19-ig beregisztrálnak, akár meghívást is kaphatnak Helsinkibe” – tette hozzá Rácz Noémi. Az Európai Bizottság által szervezett rendezvénysorozat idei mottója: “Fedezd fel a tehetségedet”. A Szakmai Készségek Európai Hetének célja bemutatni, hogy a szakképzés okos választást jelent, hiszen kiváló színvonalú oktatást és minőségi munkalehetőségeket kínál, valamint javítja a foglalkoztathatóságot. A rendezvénysorozat egyike a Bizottság 2016 júniusában útjára indított Új európai készségfejlesztési programjában javasolt tíz kulcsfontosságú intézkedésnek. A megfelelő készségek fontosságát a szociális jogok európai pillére is elismeri, amely mellett valamennyi európai úniós intézmény és tagállam elkötelezte magát. 

Rácz Noémi nemrégiben Szlovákia legjobb tanára versenyének közönségdíjasaként végzett

 

Rácz Noémi grafikusművészt a gyerekirodalom kedvelői elsősorban könyvillusztrátorként ismerik. A képzőművészeti körök azonban grafikus és festőművészként is díjazzák tevékenységét, nemzetközi seregszemléken és versenyeken már számos elismerést és díjat szerzett rajzaival, festményeivel, grafikáival. Ha ehez hozzávesszük, hogy alkalmazott grafikusként is folyamatosan tapasztalható munkássága, bátran kijelenthetjük, hogy Rácz Noémi egy valóban sokoldalú képzőművész. Mindezek mellett a Kassai Képzőművészeti Középiskola (ŠUV) pedagógusaként is dolgozik, ahol férjével Lukács Zsolttal többekközött digitális grafikát is oktatnak a diákoknak. 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?