Patthelyzet a kétyi egyházi óvoda ügyében

Kéty |

<div>Mindjárt kezdődik a tanév, de még mindig tart a jogi huzavona az egyházi óvoda körül.&nbsp;</div>

Az épületet a falutól bérli az Érsekkétyi Egyházi Óvoda és Iskola. Bár a Lévai Járásbíróság határozata a polgármestert az óvoda kulcsainak átadására kötelezte, az igazgató és a pedagógusok egy héttel a tanévkezdés előtt nem tudnak bejutni az épületbe. A zárakat a polgármester idén júliusban cseréltette ki, miután feszítővassal betört az épületbe, hogy beengedje a munkásokat, akiket ő rendelt oda. A vakáció alatt akarta felújíttatni az óvodát. A képviselő-testület viszont – arra hivatkozva, hogy az épületet szeretnék eladni – nem engedélyezte a rekonstrukciót.  „2017 márciusában a gyülekezet nevében ajánlatot tettünk az épület megvásárlására. Az anyagi keret megvan a református egyház óvodaprogramjában“ – tájékoztatta lapunkat Fülöp Sándor kétyi lelkész. A képviselő-testület döntő része eladná az ingatlant, a polgármester viszont önkormányzati óvodát létesítene a faluban, aminek bejegyeztetését – a képviselők beleegyezése nélkül – kérvényezte a minisztériumban. Nem írta alá az eddigi bérleti szerződést sem, amit a testület korábban jóváhagyott. A polgármester önkényes intézkedései és törvényből eredő kötelességeinek elmulasztása miatt az óvoda igazgatója júliusban feljelentést tett.  A Lévai Járásbíróság a napokban úgy döntött, a polgármester köteles átadni az intézmény igazgatójának az óvoda kulcsait, le kell állítania az elkezdett építkezést és alá kell írnia a bérleti szerződést. Emellett a falunak a bírósági eljárás költségeit is ki kell fizetnie.  „A határozat ellen fellebbezést nyújtottam be, a döntés értelmében leállítottam az építkezést. Az épület jelenlegi állapotában balesetveszélyes, ezért nem adtam át a kulcsokat az igazgatónak“ – nyilatkozta lapunknak Molnár Péter polgármester.  Hajdú Árpád igazgató bízik abban, hogy sikerül megegyezniük. „A gyerekek érdekében remélem, mihamarabb sikerül tisztáznunk a helyzetet“ – mondta lapunknak az igazgató. Fülöp Sándor lelkész arra a kérdésünkre, mi lesz akkor, ha mégsem sikerül egyezséget kötniük, azt válaszolta, mindenképp érvényt szereznek a határozatnak. „Nincs B tervünk. Az egyetlen megoldás az, hogy az óvoda a megszokott helyén és módon szolgálja a falut. Mindent megteszünk, hogy szeptembertől működjön, a szülők lojalitását és türelmét kérjük“ – tájékoztatta lapunkat a fenntartó.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?