Olvasóink szeretettel gondozott virágos- és konyhakertjei

kert k

Arra kértük olvasóinkat, osszák meg velünk örömüket, küldjenek fotókat szeretett kertjükről, virágaikról. Hány helyen hallani, hogy „amíg élt a papa, mama”, „amig bírták a szüleink”, milyen szép is volt a kert, milyen finom paradicsomok teremtek, milyen gyönyörű rózsák nyíltak, milyen zamatos volt az őszibarack. Igen, mert a kert és a kertésze eggyé válik, bensőséges szimbiózis alakul ki közöttük, és ha a gondos kezek napi törődése nem látszik már a kerten, hirtelen felbomlik a harmónia és rend. Ezért is óriási érték a szépen gondozott kert, büszkék lehetnek rá az odaadó kertészek, mi pedig örömmel osztjuk meg a szép fotók mellé írt kedves mondatokat, mindannyiunk örömére. Várjuk az Ön fotóit, történetét is szeretett kertjéről a hello@ujszo.com e-mail-címre!

Érdekes

Nekem a családom és a virágaim a mindenem

„Küldök pár képet a virágjainkról. Nagyon szeretem őket, mindegyiket magam nevelem. Sok-sok munka van velük, de mindig meghálálják a törődésemet. Virágot csak úgy lehet nevelni, hogyha nagyon szeretjük. Nekem a családom és a virágok a mindenem. Még soha nem okoztak nekem csalódást. Nagyon szeretem őket” – írja Tóth Szonya Tardoskeddről.

Galéria
Érdekes

Dísztökből készített hattyúk a teraszon

„Minden évben megpróbálom színesíteni a teraszomat. Valami újat kitalálni, no meg érdekeset. A díszcsalánokat magam vetettem és ültettem. A kék Agapántus tövet három éve kaptam, s most már szépen virágzik. Nagyon szeretem a Kálákat, nem igényesek, csupán télre kell kiszedni a földből, megszárítani és tavasszal újra elültetni. No meg persze naponta öntözni, hogy sok virágot hozzon. A boltívek alá csüngő begóniáikat rakok, ezeket szintén úgy vettem, de már három éve mindig újra ültetem, s eddig még kihajtott. A teraszom félárnyékos, így egész nap nem süt be a nap, de ezeknek a növényeknek pontosan ez a jó. A teraszomon még minden évszakban más és más, dísztökből készített díszítők is helyet kapnak, amiket saját kezűleg termelek a kertben és festek ki. Most hattyúk csücsülnek a kosárban. De télen helyet kapnak itt hóemberek, télapók. A gyerekek is örömmel jönnek hozzám, mert ez mindenkinek tetszik” – írta Godány Éva Királyfiakarcsáról, és nem is csodáljuk, mert ezek a hattyúk tényleg nagyon ötletesek.

Galéria
Érdekes

Egy tő rózsa befonja a kerítést

„Anyu, Matus Viola előkertjéről, kiskertjéről küldök fotót Vásárútról. Nagyon szereti a virágokat, a különleges fákat, bal oldalon egy tulipánfa látható, az egy tő rózsa pedig befonja az egész kerítést” – írta Matus Mónika.

Galéria
Érdekes

Élő ősmaradványok a kertünkben

Nem kell okvetlenül múzeumba mennünk, ha letűnt korok élő képviselőivel szeretnénk találkozni, erdőn, mezőn, sőt a mi kertünkben is megtalálhatjuk őket, Tardoskedden. Páfrányfenyő, Mamutfenyő, Tengerparti mamutfenyő. Őskorból fennmaradt növény az összes.

A Páfrányfenyőt még kicsiként magról vetettem az Apukámmal. Azóta igyekszem szorgalmasan gondozni, hogy akkorára nőjön, mint a természetben.

A Mamutfenyőt Apa születésemkor ültette – lesem, melyikünk nő gyorsabban.

Az utolsó és egyben legnagyobb fát a fotón lévők közül Tengerparti mamutfenyőnek hívják. Ő a kedvencem! Szeretek fára mászni, és róla figyelni a környezetet.

 

(Tóth Myrtill, 9 éves)

Az óvodában körte a jelem. Szeretem a gyümölcsöket! Apukám sok különleges gyümölcsöt ültetett a kertünkbe: málnát, fügét, kákiszilvát és kökényszilvát.

 

(Tóth Jázmin, 5 éves)

Tóth Presinszky Mária küldte be kislányai kedves sorait, és a tardoskeddi kertben készült fotókat.

Galéria
Érdekes

Boldogság kora tavasztól késő őszig

„Kétféle fotót küldök, mivel több helyen nevelek virágokat. Vannak évelő és egynyári növényeim. Az én virágos kertjeim kora tavasztól késő őszig nemcsak rengeteg munkát, de sok boldogságot, igazi felüdülést és még több örömöt adnak. A ház előtti kertben láthatóak a rózsabokrok, a rózsafák, valamint az elmaradhatatlan muskátlik, egyéb cserepes virágok. A ház mögötti kertben nevelem az egynyári virágokat. A pazar színekben pompázó legényvirágok mellett lassan nyílik a karcsai rózsa, a kakastaréj, valamint az őszirózsa. Nemcsak a lakás díszítésére alkalmasak, hanem a temető vázáiban is mindig friss virágok találhatók” – írta Halgas Ildikó Kulcsodról.

Galéria
Érdekes

Távolkeleti, japán kertművészet Negyeden

„A mi kertünk kissé rendhagyó, ugyanis szerettük volna kertünkbe elhozni a távolkelet tradicionális tea és zenkertjeinek világát. A japán kertművészet elvei szerint a kert fő elemeit a víz, a sziklák és a növényzet képezi. Így kertünkben van tó japán koipontyok részére, sok-sok tonna szikla és jellegzetes japán növények is. Ilyenek például a japán juharok melyekből több mint 30 darabos gyűjteményünk van. A kertben található egy kövekből kialakított süllyesztett grill is. Kertünket fokozatosan fejlesztjük, de élvezzük is egyaránt, hiszen a benne töltött idő megnyugvást hoz számunkra rohanó világunkban” – írta az inspiráló sorokat, és küldte a szép képeket Szőcs Gábor Negyedről.

Galéria
Érdekes

Két kisgyermekkel és a virágokkal kerek a világ

Egy 5 és 3 éves gyermek anyukája vagyok. Az anyaságin a virágjaimmal kötöm le magam. Persze a férjem is sokat segít. Küldte üdvözletét és ezeket a szép fotókat olvasóinknak Német Zsanett Szentpéterről.

Galéria
Érdekes

A madarak hálája

„Egész télen etettem a madarakat, és a huncut napraforgószemek, amelyek nem akartak a madárbegybe kerülni, ezt a csodát művelték” – küldte a különleges fotót Gányovics Jolán Csallóközkürtről.

Galéria
Érdekes

Vali néni törökszegfűs birodalma

„Kedves Új Szó! Vali néni a szomszédom Csilizradványon. Mivel idős kora ellenére hatalmas munkabírással gondozza kertjét, gyártja a befőtteket, savanyúságokat, palántát nevel, és gondozza virágait, ezért lefotóztam a kertjét, és szeretném beküldeni a Legszebb kert pályázatra. Vali néni kedvence a törökszegfű és a muskátli” – küldte a kedves sorokat Szabó Valéria kertjéről Vida Ágnes.

Galéria
Érdekes

Álmok és kertek

„Az élet álmok nélkül olyan, mint a kert virágok nélkül” – írta tömören Anita Zsilleová Kajalról, minden mást a beküldött fotókra bízott, amik valóban magukért beszélnek.

Galéria
Érdekes

A nyugalom szigete

„A kertünk Somorja-Tejfalu városrészében található. Nagyon szeretjük, számunkra ez a nyugalom szigete. Esténként kiülünk a hintapadba, és a virágokban, köztük a 28 leanderünkben gyönyörködünk. A három diófa alatt van filagória és egy kandalló, ahol sütögetni szoktunk, az árnyékában pedig a három unoka szeret játszani” – írta Pethő István.

Galéria
Érdekes

Mumu ügyel a zöldséges kertemre

„Azért szeretek a kerttel foglalkozni, mert szebbé teszi a napom ha ránézek a virágaimra. Legyenek az a rózsabokraim, a tulipánjaim, nárciszaim, vagy éppen a fréziáim. A zöldséges kertemre pedig Mumu ügyel, hogy az egész családot elláthassam egészséges bio zöldségekkel és gyümölcsökkel” – írta a 82 éves Szekeres Irénke néni Perjéséről (Dražice).

Galéria
Érdekes

Tornác muskátlikkal Tompa Mihály örökén

„A képen látható virágos tornác egy történelmi épülethez tartozik, a Hanvai Református Parókiához, egykori költő-lelkipásztorunk, Tompa Mihály lakóhelyéhez. Az itt lévő muskátlik számára ideális hely, évről-évre megörvendeztetnek bennünket szépségükkel” – küldte a gyönyörű fotókat Nagyné Révész Andrea Hanváról (Chanava).

Galéria
Érdekes

Ötvenkilenc virág hét kaktuszon

„A kertünk Dunamocson található, a főútról mindenki megtekintheti. Nagyon jól megférnek a rózsákkal a kaktuszok is. Külön verseny van közöttük, hogy melyikük tud több virággal megörvendeztetni. Júniusban egy napon 7 kaktuszon egyszerre 59 virág volt” – írta büszkén Bábi Vilmos.

Galéria
Érdekes

Nem kell piacra járni, ha otthon is megterem

„A kert a hobbink. Amit meg tudunk termelni, azért nem kell a piacra járni: zöldségek közül paradicsomot, krumplit, zellert, paszternákot és tököt. Virágokat is termesztünk, nagy hangsúlyt fektetünk az ápolásukra, hogy aztán tavasszal sok színben pompázzanak. A férjem kedvenc elfoglaltsága a szőlőtermesztés, amelyből kellő odafigyeléssel és szeretettel bort készít” – írta Lakatos Ilona és Imre, Nagymegyerről.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?