Régió

Nagytárkányban a zord időjárás ellenére is legalább százan énekelték a himnuszt

Nagytárkány | A magyar himnusz közös éneklésére vasárnap délután a bodrogközi Nagytárkányban is sort kerítettek. Kopasz József polgármester szerint azért tarották fontosnak a rendezvény megszervezését, mert a környéken senki más sem kezdeményezett hasonló megmozdulást.
Németi Róbert

2019. május 5. 18:49

A szakadő eső és a kimondottan hideg idő ellenére legalább százan gyűltek össze és énekelték a magyar himnuszt a nagytárkányi Millenium téren  - Németi Róbert felvétele

„A rendezvényre a nagytárkányi Trianon-emlékmű melletti Millenium téren került sor. A himnusz eléneklése előtt Orlovszky Erzsébet helyi tanárnő adta elő gitáron az Ez itt az én hazám című dalt, majd Mihályi Molnár László, a kassai ipari szakközépiskola egykori tanára mondott beszédet. Őket követően közösen elénekeltük a magyar himnuszt, és piros-fehér-zöld színű ballonokat engedtünk a magasba” – nyilatkozta lapunknak a polgármester, aki szerint a rendezvény szervezését illetően már az előző napok során is rengeteg pozitív visszajelzést kaptak az érdeklődőktől. „Kassáról, Szepsiből, az Ung-vidékről és számos bodrogközi településről is jöttek az emberek. Azt nem tudom, milyen döntés születik a jövőben, de egy dologban biztos vagyok: mi akkor is énekelni fogjuk a magyar himnuszt, ha azt a parlament továbbra is büntetni fogja” – zárta Kopasz József.

 

A nagytárkányi rendezvény ötletgazdája Marczy Pandi Gabriella önkormányzati képviselő és Csonka Melinda nagytárkányi lakos fejéből pattant ki. „Eredetileg csak egy családias összejövetelről volt szó, de a több tucatnyi érdeklődőnek köszönhetően egy jóval nagyobb rendezvénnyé nőtte ki magát. Nagyon örülök, hogy ilyen szép számban gyűltünk össze, még a korántsem tavaszias időjárás ellenére is” – mondta lapunknak Marczy Pandi Gabriella. A nagytárkányi “hangos tiltakozás” a helyi civil szervezetek, a Csemadok helyi alapszervezete és Nagytárkány önkormányzata szervezésében valósult meg. 

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+3
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Decembertől büntethetik a rollerezőket

Szúnyoginvázió: a szaktárcához fordultak segítségért a Komáromi járás települései

Rács mögött marad a horóci gyilkos

A szlovákiai családoknak megéri külföldön vásárolni

Az Art Film Fest díjazottjai

Összeütközött és lezuhant két harci repülőgép Németországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?