Régió

Nagyszombat megyében nőtt a közlekedési balesetek száma

Nagyszombat | Az idei év első felében 730 közlekedési baleset történt Nagyszombat megyében, ami megközelítőleg napi két balesetet jelent. Erről Martina Kredatusová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője tájékoztatott csütörtökön. Nem számolták a balesetek közé a káreseteket, amelyekkel a biztosítók foglalkoztak.
TASR

2019. július 18. 11:23

A legtöbb baleset – 201 - a Nagyszombati járásban történt. A Dunaszerdahelyi járáson kívül minden más járásban nőtt a balesetek száma. A megyében 17 ember halt meg az utakon, kettővel több, mint 2018 első felében. A Nagyszombati, Dunaszerdahelyi és Galántai járásban, amelyek a legforgalmasabbnak számítanak, 14 ember halt meg közlekedési baleset következtében. A Galgóci járásban nem történt halálos baleset.

358 személy sérült meg könnyebben, ötvennel több, mint a tavalyi év első felében. A súlyos sebesültek száma kilenccel csökkent. „Összesen 36 személy sérült meg súlyosan, a súlyos sebesülés és a haláleset közötti határ azonban néha nagyon vékony lehet” – mutatott rá a rendőrségi szóvivő. A súlyos sérültek száma a legnagyobb mértékben a Dunaszerdahelyi járásban csökkent.

89 esetben, tehát nagyjából minden nyolcadik balesetnél az alkohol is szerepet játszott. Az ilyen balesetek száma a tavalyi adatokhoz képest tízzel nőtt. Az ittas sofőrök által okozott balesetek száma a legmagasabb a Nagyszombati, Dunaszerdahelyi és Galántai járásban volt. A Szakolcai járásban öttel nőtt az ittas sofőrök száma.

Speciális kategóriát jelentenek a gyalogosok, a közúti közlekedés legsérülékenyebb résztvevői. Csaknem minden héten elütöttek egy járókelőt, az ilyen jellegű balesetek fele gyalogos átkelőn történt. Négy esetben a gyalogos nem sérült meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?