Régió

Megtalálták Czakó autóját

Nádszeg/Galánta. Megtalálták a januárban eltűnt Czakó Imre gépkocsiját – tudtuk meg tegnap Juhos Ferenctől, Nádszeg polgármesterétől.
ÚJ SZÓ ONLINE

2004. március 18. 08:00

VIDEÓ: Hatalmas meteort láttak Norvégia felett
Czakó Imre 172 centiméter magas, vékony testalkatú, világosbarna göndör hajú
Rendőrségi képarchívum
A 39 éves nádszegi férfinek január 27-én veszett nyoma. Aznap reggel Škoda Fabia gépkocsijával munkába indult a szomszédos Királyrévben lévő AgroStaar Kft.-be, ahol agronómusként dolgozott, ám munkahelyére már nem érkezett meg. Sorsáról azóta sincs semmi hír, de gépkocsiját egy lakossági bejelentés alapján a napokban Pozsony Ružinov városrészének lakótelepén megtalálták.

Czakó Imre felesége tegnap lapunknak elmondta, a galántai rendőrségről értesítették őt, hogy megtalálták a férje gépkocsiját. Ő ment érte Pozsonyba, és elmondása szerint a járművön semmiféle erőszakos beavatkozás nyoma nem látszott; a zár nem volt feltörve, nem hiányzott a kocsiból semmi, még az a húszkoronás is benne volt, amit a férje hagyott ott. Különlegesnek csak az tűnt, hogy a kocsi ülését darált köménymaggal szórták le, nyilván a nyomkereső kutya esetleges sikeres bevetését megakadályozandó. Czakóné azt is megtudta, hogy férje autóját szinte ugyanott és ugyanolyan állapotban találták meg, mint annak a hidaskürti Cservenka Jánosnak a személykocsiját, aki még 2001 januárjában tűnt el ugyanolyan nyomtalanul, mint az ő férje. Cservenka autója ugyanazon a ružinovi lakótelepen került elő, és annak az ülésén is ugyanolyan darált köménymag volt szétszórva.

A Galántai Járási Rendőrkapitányság szóvivője lapunknak megerősítette, hogy Czakó autóját ahhoz a helyhez közel találták meg, mint annak idején Cservenkáét, és a korábban eltűnt férfi sem került elő mindmáig. Kérdésünkre, hogy férjét korábban megfenyegették-e, Czakóné elmondta, tavaly november 12-én megverték. Aznap reggel ugyanúgy indult munkába, mint az eltűnése napján, és a munkahelye előtt ismeretlen férfi várta őt és bántalmazta. „Később megtudtuk, ki verte őt meg, és a fiatalember azt is bevallotta, hogy pénzért tette, megfizették érte, de nem árulta el, ki volt a megbízója” – mondta az eltűnt férfi neje. A rendőrség is foglalkozott az esettel, de állítólag ad acta tették az ügyet. Az erről szóló értesítést Czakóék január 22-én, csütörtökön kapták meg postán. A feleség elmondta, sejtették, mi lehet a megveretés hátterében, annak Czakó Imre utána is akart nézni, de a rákövetkező kedden, január 27-én nyomtalanul eltűnt.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Igor Matovič

Matovič végül engedett, indulhat az oltási kampány

a

Az új autókban korlátozzák az előírt sebesség túllépését

f

Párkány: hosszú távon lesz kifizetődő a rendszer

kvíz

KVÍZ: Megismered a politikust kizárólag a szeméről?

koronavírus koncert

A tömegrendezvényeken kültéren is kell szájmaszk vagy reszpirátor

tiktok

Videó: Elhúzta kamasz fia ágyát a faltól, sokkolta, amit ott talált

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.