Régió

Megszűnik a nagymegyeri magyar tannyelvű gimnázium

Nagymegyer | Nagyszombat megye önkormányzata a szerdai ülésén jóváhagyta a nagymegyeri magyar tannyelvű Corvin Mátyás Gimnázium megszüntetését. Erre az alacsony érdeklődés miatt, 2019. szeptember 1-jei hatállyal kerül sor.
TASR

2018. szeptember 20. 14:01

Kép: Corvin Mátyás Gimnázium

A dunaszerdahelyi járásbeli Nagymegyer Corvin Mátyás Gimnáziuma már huzamosabb ideje diákhiányban szenved. Az iskolának az utóbbi tíz évben több kihívással is meg kellett küzdenie. A kedvezőtlen népesedési mutatók miatt csökkent az általános iskolás diákok száma, s ennek következtében egyre kevesebb továbbtanuló mutatott érdeklődést az iskola iránt. A 2017/2018-as iskolaévben 19 végzős tett érettségi vizsgát.

2018. június 26. 12:32

Költözik a tornaljai gimnázium

Ahogy az a megyei önkormányzat részére készült segédanyagban olvasható, a gimnázium igazgatósága arra a következtetésre jutott, hogy a régióban nincs érdeklődés a gimnáziumi jellegű iskolákban való tanulásra, ezzel szemben viszont növekszik a szakközépiskolákkal kapcsolatos érdeklődés. Ezért alakult meg 1991-ben a Kereskedelmi Akadémia Nagymegyeren, amelyen a 2018/2019-es iskolaévben már 237 diák – köztük 63 elsőéves – tanul.

A Nagyszombati Megyei Önkormányzat ugyanezen ülésén döntött a megyeközpontban levő Jozef Herda Gimnázium kettéosztásáról is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Oszlopnak ütközött egy szlovákiai turistabusz Budapesten

VIDEÓ: centikkel kerülték el a hegyről lezúduló sziklák az autót

Tragikus baleset a Dunaszerdahelyi járásban: egy férfi meghalt, egy nő súlyosan megsérült

Istentisztelet közben szakadt le egy templom teteje, többen meghaltak

Trump: a Mueller-jelentés egyes megállapításai "marhaságok"

Mentőhelikopter szállította kórházba a motorost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?