Régió

Megszűnik a nagymegyeri magyar tannyelvű gimnázium

Nagymegyer | Nagyszombat megye önkormányzata a szerdai ülésén jóváhagyta a nagymegyeri magyar tannyelvű Corvin Mátyás Gimnázium megszüntetését. Erre az alacsony érdeklődés miatt, 2019. szeptember 1-jei hatállyal kerül sor.
TASR

2018. szeptember 20. 14:01

Kép: Corvin Mátyás Gimnázium

A dunaszerdahelyi járásbeli Nagymegyer Corvin Mátyás Gimnáziuma már huzamosabb ideje diákhiányban szenved. Az iskolának az utóbbi tíz évben több kihívással is meg kellett küzdenie. A kedvezőtlen népesedési mutatók miatt csökkent az általános iskolás diákok száma, s ennek következtében egyre kevesebb továbbtanuló mutatott érdeklődést az iskola iránt. A 2017/2018-as iskolaévben 19 végzős tett érettségi vizsgát.

2018. június 26. 12:32

Költözik a tornaljai gimnázium

Ahogy az a megyei önkormányzat részére készült segédanyagban olvasható, a gimnázium igazgatósága arra a következtetésre jutott, hogy a régióban nincs érdeklődés a gimnáziumi jellegű iskolákban való tanulásra, ezzel szemben viszont növekszik a szakközépiskolákkal kapcsolatos érdeklődés. Ezért alakult meg 1991-ben a Kereskedelmi Akadémia Nagymegyeren, amelyen a 2018/2019-es iskolaévben már 237 diák – köztük 63 elsőéves – tanul.

A Nagyszombati Megyei Önkormányzat ugyanezen ülésén döntött a megyeközpontban levő Jozef Herda Gimnázium kettéosztásáról is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sárosfai gáz nyomában

A D4-es és az R7-es építése miatt további forgalomkorlátozással kell számolni

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Mistrík, Čaputová és Mikloško Šefčovič és a Smer összefonódására figyelmeztetnek

Közel 200 Fidesz-ellenes tiltakozás lesz

Legfrissebb galériák
Olvasta már?