Régió

Megoldódott a rejtély a galántai múzeumban

Galánta | Szombaton újabb tematikus programot szerveztek a Galántai Honismereti Múzeumban, most sötétben kellett nyomozniuk a látogatóknak.
Bartalos Éva

2018. november 2. 18:41

Lámpással eredtek a rejtély nyomába a detektívek (Képarchívum)  

Egyre több látogatót vonzanak a múzeumi programok, töretlen az érdeklődés a családi napok és a tematikus rendezvények iránt. Füssy Katalin, a múzeum tárlatvezetője közölte, szombaton már a nyitás előtt a kapuban sorakoztak a látogatók, hogy bejussanak a lámpásokkal és gyertyákkal megvilágított múzeumba. A múzeum dolgozói feladvánnyal készültek a vendégeknek, akik a belépéskor megkapták a feladatlapot, valamint egy lámpást. „A látogatóknak rá kellett jönniük, ki lopta el az értékes nyakláncot. A rejtély feltárásához több érzékszervüket is be kellett vetniük” – mondta a tárlatvezető. A legtöbb önjelölt detektív kitalálta, hogy a három gyanúsított közül melyik lopta el a nyakláncot.

Füssy Katalintól megtudtuk, több mint hatszázötvenen vettek részt az ingyenes programon, amely a gyerekektől a nyugdíjasokig minden korosztályt megszólított.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Öt sárgamellényes a választás megszüntetését követelte Pozsonyban

Komáromban is alacsony a részvétel, inkább az idősebbek mentek szavazni

Hoki-vb: döntősök a kanadaiak, lelépték a cseheket

Integráció nem, folklór igen

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Tovább tárgyalnak a 635 eurós minimálbérről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?