Régió

Meghirdették a Duna Alap második pályázatát

Pozsony | Tavaly közel 27 ezer euróból 6 projektet támogattak, idén majdnem 20 ezer euróval több pénzt osztanak szét.
Bartalos Éva

2016. október 13. 14:06

Megjelent a Duna Alap második pályázati felhívása. Idén a Duna és a Kis-Duna környékének revitalizációjára kérhetnek pénzt a nonprofit szervezetek.

Az első pályázati felhívásra beküldött 6 projektre közel 27 ezer eurót osztottak szét. A nyilvánosság a Duna Alap szeptemberben megrendezett második fórumán megismerkedhetett a tavaly támogatott projektekkel. Idén 45 ezer euró gyűlt össze az Általános Hitelbank (VÚB), a Slovnaft és a Kúšik család támogatásából. Az összeg ötödét, 9 ezer eurót a Kis-Duna környékén levő közösségi területek felélénkítésére különítettek el a szervezők. A pályázati felhívásra olyan projekteket várnak, amelyek célja, hogy közelebbi érintkezési felületet alakítsanak ki a folyókkal, felélénkítsék azok élővilágát és természeti értékeit, elősegítsék a folyamatos és kellemes közlekedést, vagy a kapcsolatépítést a környező települések, országok lakosaival.

A nonprofit szervezetek december 15-ig adhatják le kérvényeiket. A Duna Alap honlapján (dunajskyfond.sk) bővebb tájékoztatást olvashatnak a felhívásról. Teljes projekteket és a távlati tervek megvalósulását szolgáló programokat is várnak a felhívásra.

A kérvényeket szakmai bizottság értékeli, amelynek a Duna Alap tanácsosai a tagjai: építészek, környezetvédők, sport-, üdülő- és közösségi programokkal foglalkozó szakemberek. A támogatás összegét a Közép-európai Alapítvány igazgatótanácsa határozza meg. Legkésőbb márciusban nyilvánosságra hozzák azoknak a névsorát, akik, illetve amelyek pályázatát támogatják.

Önnek ajánljuk

Az EB büntetné Szlovákiát egy régi kartell miatt

Algériára új aranykor köszönthet

Čaputová: Nem megfelelő a fegyelmi bíróságok állapota

Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Hyballa + Jedlička + Kalmár = 3 pont

Drága gyógyszerekért fizetünk fölöslegesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?