Régió

Megélhetésükért aggódnak a keletiek

Kassa | Az utóbbi hónapokban bevezetett gazdasági óvintézkedések miatt már nemcsak a kassai U.S. Steel, hanem a Kelet-Szlovákiában szintén nagy szerepet játszó Cargo Slovakia állami vasúti teherszállító cég munkatársai is egyre borúsabban látják a jövőt.
Németi Róbert

2019. július 31. 10:00

Megélhetésükért aggódnak a keletiek
- A szerző felvétele

A kassai vasgyárban az acélipar nehézségei miatt nemrég leállították az egyik nagykohót, négynapos munkahetet rendeltek el, majd bejelentették, hogy 2021 végéig 2500 alkalmazottat bocsátanak el. A Cargónál sem rózsásabb a helyzet, a költségvetés kiigazítása miatt december végéig keleten 637 alkalmazott rövidített munkaidőben dolgozik. Nem először fordul elő, hogy a megrendelések és az azzal párhuzamos teljesítmények csökkenése miatt rövidített munkaidőt vezetnek be a két vállalatnál.

Rövidített munkaidő

A Cargo Slovakia napokkal ezelőtt megegyezett az alkalmazottakkal a rövidített munkahét bevezetésében, mivel nem tud nekik elegendő munkát adni. A megegyezést a cégnél működő mind a 11 szakszervezet és a vezetőség is aláírta. „Ez a legkevésbé fájdalmas megoldása a kedvezőtlen helyzetnek, mely azonban nem jelent tartós megoldást a jövőre nézve. A munkáltatónak más megoldást kell keresnie, hogy kompenzálja a kohászati iparhoz kapcsolódó teherszállítás csökkenését. A menedzsment a tárgyalások kezdetétől fogva elutasította, hogy a rövidített munkaidő 60 százaléknál magasabb legyen. Ha mégis erre kerülne sor, akkor más megszorító intézkedéseket vezetne be a menedzsment, amelyek az alkalmazottak bérét is érintenék. Ezekre az intézkedésekre azonban már nem vonatkozik a munkáltató és a munkavállalói képviselők közötti megállapodás, és sokkal hátrányosabban érintené anyagilag az alkalmazottakat” – nyilatkozta Kun Bertalan, a Cargo Slovakia tiszacsernyői szakszervezetének elnöke. Hozzátette, munkavállalói képviselőként tisztában vannak a helyzet súlyosságával, amely nagy hatással van az érintett munkavállalókra. „Azt azonban mi sem akarjuk, hogy egy megfontolatlan döntésünk miatt akár egyetlen alkalmazott is munka nélkül maradjon” – mondta Kun a vállalat 11 szakszervezetének közös nyilatkozata értelmében.

Acélipari gondok

A Cargo Slovakia fuvarozásának közel egyharmadát a U. S. Steel megrendelései teszik ki. Míg a vállalat egész éves áruszállításának 34,9 százaléka a U. S. Steel megbízásai jelentették, addig ugyanez 2018-ban 38 százalék volt, idén pedig 35,8 százalékot jelent. Biztos forrásból megtudtuk, hogy a teherszállítás nemcsak a kassai U.S. Steelben uralkodó helyzet miatt stagnál, hanem más, Szlovákiában működő olyan acélipari gyárak és vállalatok miatt is, melyek már szintén jelezték a megrendelések jövőbeli csökkenését. Azt is megtudtuk, hogy a Cargo által bejelentett rövidített munkahét év végéig tervezett költségvetési módosítás mindössze 13 százalékát jelenti, ami valójában azt bizonyítja, hogy a vállalat nem csak az emberi erőforrások és a bérek csökkentésével próbálja stabilizálni a helyzetet.

Augusztus 1-től tehát a Cargo egyes alkalmazottai rövidített munkaidőben dolgoznak, ezáltal bérük 60 százalékát kapják meg. Ez csak az egyik takarékossági intézkedés, amellyel a cég a kialakult helyzetre reagál. Silvia Kuncová, a Cargo Slovakia szóvivője elmondta, hogy az óvintézkedések, melyekben sikerült megegyezniük, csökkentik a megrendelések visszaeséséből származó bevételkiesés hatását. „Ezzel a munkamenettel egyúttal hatékonyabban tudjuk teljesíteni ügyfeleink megrendeléseit” – juttatta el lapunkhoz Martin Vozár, a ZSSK Cargo vezérigazgatójának válaszát a szóvivő.

Minden pozíció érintett

Mivel a vasúti teherszállító cég kelet-szlovákiai szekcióiban már korábban is felröppentek a kisebb-nagyobb leépítésekről szóló hírek, az alkalmazottakban most is felmerült a kérdés, hogy miért csak keleten, és miért csak a beosztottakat érinti a rövidített munkahét.

A megkérdezett alkalmazottak szinte mindegyike attól tart, hogy a rövidített munkahét után sokkal drasztikusabb megoldásokat keres a cég vezetése. „Értjük, hogy nincs annyi megrendelés, és azt is tudjuk, hogy a cég sem teremthet elő a semmiből pénzt, de nehogy az legyen a vége, mint a kassai vasgyárban. Ott is ezzel kezdték, aztán néhány hónappal később többezres leépítést jelentettek be. Itt, a keleti régióban amúgy sem rózsás a helyzet, az emberek nagyon kevés pénzért dolgoznak, a stabilitás fogalma szinte már ismeretlen. Nem akarunk sokat, csak azt, hogy biztos munkánk legyen, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel ezt csak nagyon nehezen tudjuk elképzelni. Kíváncsiak vagyunk, vajon Kassán vagy Pozsonyban is készülnek-e hasonló óvintézkedéssel, és hogy a vezető pozíciókban dolgozókat is hazaküldik-e 60 százalékos kényszerszabadságra?” – nyilatkozta lapunknak a vállalat egyik tiszacsernyői, neve elhallgatását kérő alkalmazottja.

A munkások reakciójával kapcsolatban ugyanezt a kérdést a Cargo vezetésének is feltettük. Kuncová állítása szerint az óvintézkedés nem csak keleten és nem csak az adminisztratív részlegen dolgozókat érinti. „Ezek az állítások hamisak, ugyanis nem csak Tiszacsernyőben léptettük életbe a rövidített munkahetet. Az óvintézkedés a kelet-szlovákiai szekció minden egyes munkását, egész pontosan 637 alkalmazottat érint, beleértve a menedzsereket is” – jelentette ki a szóvivő.

Tiltakozás a U. S. Steelben

Tegnap a KOVO vasasszakszervezet tiltakozott a kassai U. S. Steel által bejelentett elbocsátások ellen. Emil Machyna, a KOVO vasasszakszervezet elnöke és Juraj Varga, a kassai U. S. Steel szakszervezeti tanácsának elnöke elmondta, hogy 2020. március 31-ig érvényes az acélműre vonatkozó kollektív szerződés, amelynek értelmében a munkáltató nem hajt végre csoportos elbocsátást. „A szakszervezetek az elkövetkező időszakra is ki akarják terjeszteni ezt a rendelkezést. Mivel a U. S. Steel 2021 végéig 2500-zal csökkentené a cég és leányvállalatai alkalmazottainak a számát, mindent megteszünk, hogy ez ne történjen meg. Azt akarjuk, hogy a kollektív szerződés cikkelye, amely a csoportos elbocsátástól védi az alkalmazottakat, továbbra is része maradjon” – mondta Varga.

Azt, hogy az acélműben túlfoglalkoztatás lenne, egyértelműen visszautasította. A következő időszakra érvényes kollektív szerződésről tárgyalni fognak. „Megvan a célkitűzésünk, meglátjuk, mit sikerül elérnünk” – szögezte le. Az elbocsátás tervét az acélipar rossz piaci helyzetével és az acélimport növekedésével indokolja a cégvezetés. Állítják, előfordul, hogy olyan országokból származik a behozatal, amelyek nem tartják be az Európában érvényes szabályokat. A korábbi intézkedésekkel bevezették a négynapos munkahetet és leállították az egyik nagyolvasztót.

Az elbocsátás tervét az acélipar rossz piaci helyzetével és az acélimport növekedésével indokolja a cégvezetés. A korábbi intézkedések keretében bevezették a négynapos munkahetet és leállították az egyik nagyolvasztót. A kollektív szerződés előkészítését még idén elkezdik. Machyna leszögezte, ehhez az emberek támogatására is szükségük van. „Az ő támogatásuk nélkül nem sok esélyünk van rá, hogy elérjük a célunkat a cégvezetésnél” – tette hozzá.

Ján Bača, az acélgyár szóvivője elmondta, kétmilliárd dollárt fektettek be a kassai vállalatba. „Egy évvel ezelőtt több mint 120 millió eurós ráfordítással fejeztük be a kazánok építését, és a kombinált villamosenergia-előállításnak köszönhetően pótdíjat kapunk az így előállított energia után. Felhívnánk azonban a figyelmet, hogy háromszor ennyit fizetünk az államnak a rendszer működtetéséért, még az általunk előállított és a vállalkozáson belül felhasznált energia után is. Ez rendkívül hátrányos helyzetbe hozza cégünket a szomszédos EU-országokban működő konkurens vállalatokkal szemben” – mondta Bača.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Koronavírus – Ismét négyezer felett a kórházban kezelt betegek száma, 85-en elhunytak

FFP2

Mától kötelező az FFP2-es szájmaszk

Monika Jankovská

A Trencséni Járásbíróság szabadlábra helyezte Jankovskát

koronavírus-vakcina AstraZeneca

Ausztriában vizsgálják az AstraZeneca vakcinájának biztonságosságát

koronavírus Nagy-Britannia

Tavaly nyár óta nem mért mélyponton a halálozások száma Nagy-Britanniában

koronavírus olaszország

Olaszország több mint felét ismét zárlat alá helyezik

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.