Régió

Magyar hegymászókat sodort el a lavina a Magas-Tátrában

Pénteken dél körül elsodort a lavina egy csapat magyar hegymászót a Kis-Tar-pataki-völgyben, a Pfinn-kilátó alatt. A rendelkezésre álló információk szerint egy személyt teljesen betemetett a hó.
TASR

2019. február 22. 17:04

A hegyimentő-szolgálat (HZS) weboldalán található közlemény szerint a Magas-Tátrában nagyon rosszak voltak az időjárási körülmények, havazott és erős szél fújt. A hegyi mentők motoros szánokon jutottak a völgybe, innen gyalog folytatták az útjukat. Közben a hegymászók megtalálták a betemetett társukat, kiásták őt a hóból, és mivel nem mutatott életjeleket, megkezdték az újraélesztését.

A sérült hegymászót a hegyi mentők segítségével a Téry-menedékházba vitték, ahol folytatták az életmentést. „Az orvossal való konzultációt követően az újraélesztést mintegy másfél óra után abbahagyták. A következő órákban döntenek a hegyi mentők további eljárásáról” – olvasható a weboldalon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico tagadja, hogy hallotta volna a Gorilla-felvételt

Vége Saláta szezonjának

Önszántukból ritkán tévednek könyvtárba a gyerekek

Frissítve

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Radičová visszatérhet a politikába

Eltemették Koós Jánost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?