Losonc: A járási önkormányzatok az átoltottság növeléséről egyeztettek

losonc illusztráció
Losonc |

Csütörtökön (augusztus 19.) Losoncon (Lučenec) találkoztak a Losonci járás önkormányzatainak képviselői, és a helyi lakosság alacsony szintű átoltottságáról egyeztettek. Mint arról Losonc városa a honlapján tájékoztatott, a beoltottak számát ismét a mobil oltócsoportok segítségével próbálják meg megemelni.

A találkozót Alexandra Pivková, Losonc polgármestere kezdeményezte. A polgármestereken kívül a Besztercebánya Megyei Önkormányzat (BBSK) képviselői, a losonci Regionális Közegészségügyi Hivatal igazgatója és a BBSK oltási főkoordinátora is részt vett. A cél az volt, hogy azokról a további lépésekről egyeztessenek, amelyekkel növelni tudnák a losonci járásbeli lakosok átoltottságát.

„Az új tanév küszöbén állunk, ezért a kötelességemnek éreztem, hogy összehívjam a járás és a megye véleményformáló képviselőit. Közösen kerestük a megoldást, hogy milyen módon tudnánk hozzájárulni ahhoz, hogy a járásban nőjön a beoltottak száma. Azt gondolom, hogy a találkozón sikerült közös megoldást találnunk. Az oltócsoporttal ismét elmegyünk a községekbe, minden egyes jelentkezőhöz” – mondta Pivková.

A mobil oltócsoportnak köszönhetően a lakosok a kétdózisú Pfizer/BioNtech oltását vagy a Johnson & Johnson egydózisú vakcináját kaphatják meg közvetlenül az egyes községekben. Mi több, a Losonci Városi Hivatal épületében található nagykapacitású oltóközpontban hétfőtől (augusztus 23.) a 12 éven felüli gyermekeket is elkezdik oltani.

A polgármester asszony szerint Losoncon a lakosság 33 százaléka van teljesen beoltva. Pivková emlékeztetett: az új Covid-automata a regionális járványügyi intézkedések meghatározása során azt is figyelembe veszi, hogy az adott járásban milyen mértékben védett a lakosság legnagyobb veszélynek kitett rétege. Ez a határérték 65 százalékos átoltottságot feltételez az 50 év feletti korcsoportnál. A Losonci járásban az 50 év felettiek 48 százaléka van beoltva.

„Ebben a hónapban tíz pozitív esetet regisztráltunk. A helyzet egyelőre kedvező és stabil. A Losonci járás jövő héten is a zöld fázisban marad. Az egyetlen módja annak, hogy a koronavírust az ellenőrzésünk alá tudjuk vonni, az az oltás” – közölte Nadežda Andóová, a regionális közegészségügyi hivatal munkatársa. Hozzátette: az idősebbek átoltottsága a járásban továbbra is alacsony szinten van.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?