Lakótömbökre dőltek a fák Nagymegyeren

Egész nap készenlétben álltak a helyi önkéntes tűzoltók is (Fotó: ÖTT Nagymegyer és Izsap)
Nagymegyer |

A nagy széllökések nem kímélték a Dél-szlovákiai falvakat, városokat, sőt, a városokban található, szélvédettebbnek vélt lakóparkokat sem.

Önkéntes tűzoltók is segítettek az utakra és a házakra esett rönkök, lehullott ágak eltakarításában. Komolyabb szerencsétlenség nem történt, de az anyagi kár így is jelentős, ugyanis háztetőket, kerítéseket, autókat rongált meg a vihar. A komoly széllökésekkel ugyan nagy mennyiségű csapadék nem érkezett, a nagymegyeri lakosoknak mégis segítséget kellett kérniük a kisebb-nagyobb fadarabok eltakarításában.

Személyi sérülésről nem tudok se nálunk, sem a hivatásos tűzoltóknál. Inkább káresetek történtek. Kidőlt fák és a szél által összehordott hordalékok nehezítették a közlekedést, illetve a telekommunikációs eszközök egységei sérültek, melyekről kisebb-nagyobb ágakat távolítanunk el. A termálfürdő sétányát is felszabadítottuk. Hivatásos tűzoltókkal dolgoztunk együtt, Kulcsod és Nagymegyer között, ahonnan ugyancsak faágakat takarítottunk el.

– mondta el Szajkó Péter, Nagymegyer és Izsap Önkéntes Tűzoltó Testület tűzoltója.

 

A szétfújt szemetet is össze kellett szedni (Fotó: ÖTT Nagymegyer és Izsap)

A város melletti erdő szomszédságában élők már egy ideje aggódnak a fák egészségügyi állapota miatt. Tartottak attól, hogy egy erőteljesebb vihar, vagy hirtelen érkező erős szél az udvarokra, a melléképületekre, háztetőkre döntheti az elgyengült fákat, és azok korhadt ágait. A pár nappal ezelőtti nagy viharban az valóban komolyan megtépázta a fák koronáit.

Ahová csak később mentünk ki, az a város melletti erdős rész volt. A szél folyamán nem ítéltük biztonságosnak ezt a területet, itt vasárnap tisztítottuk ki az utakat. A vihar alatt főleg a közterületekhez érkeztünk ki, illetve a lakóházaknál lévő bejáratokat biztosítottuk.

– mondta el lapunknak Szajkó.

Az időjárási viszonyokra való tekintettel a mai napon a nagymegyeri ÖTT tagjai fokozott készenlétben vannak, hogy a lehető leggyorsabban tudjuk a hívásokra reagálni.

– értesítette a lakosokat a Nagymegyer és Izsap Önkéntes Tűzoltó Testület közösségi oldalukon, amin a lakosok is megköszönték az önkéntesek gyors kiérkezését és a szakavatott segítséget. A testület tagjai a hivatásos tűzoltókkal együttműködve a vihar alatt folyamatosan fogadták a riasztásokat.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?