Kristálytiszta a gombaszögi víz

Gombaszögi Nyári Tábor

Bebizonyosodott, hogy rendkívül jó minőségű a gombaszögi ivóvíz. A Gombaszögi Nyári Tábor szervezői soron kívüli vízminőség-vizsgálatot kértek egy rimaszombati akkreditált laboratóriumtól. A tesztek eredménye szerint a gombaszögi kemping ivóvize nemcsak megfelel a legszigorúbb követelményeknek, de ezen felül rendkívül jó minőségű is.

A gombaszögi kemping ivóvizét a ALS Slovakia, s.r.o. rimaszombati akkreditált laboratóriumában vizsgálták meg. A szervezők hétfőn kapták kézhez a vizsgálat eredményeit, amelyek a tábor ivóvízrendszeréből vett minták elemzését tartalmazzák. A tesztek azt mutatják, hogy a gömöri karsztvíz, amely a kemping ivókútjaiból, és csapjaiból folyik, rendkívül tiszta, a legtöbb vizsgált faktor értéke jóval az egészségügyi határérték alatt van, azaz az adott anyag mennyisége nem haladja meg a maximálisan megengedett határértéket. Ezzel a gombaszögi kemping ivóvize nemcsak hogy megfelel a szigorú előírásoknak és emberi fogyasztásra alkalmas, de rendkívül tisztának is bizonyult.

A gombaszögi víz minőségét már korábbi hivatalos vizsgálatok is igazolták. A friss eredmények szerint pedig a vízminták egyáltalán nem tartalmaznak mikroorganizmusokat, és az egyéb, szervetlen összetevők is csak kicsi, az egészségügyi határérték töredékét kitevő mennyiségben vannak jelen a gombaszögi ivóvízben.

A Gomszögi Nyári Tábor szervezői a vízvizsgálattal kapcsolatban elmondták, hogy az elemzés bebizonyította, amit a kemping rendszeres látogatói, a csapvíz rendszeres fogyasztói korában is tudtak: a gombaszögi csapvíz minőségi ivóvíz. A víznek a fogyaszthatóságát a szervezők még a rendezvény után egy videóban demonstrálták, amikoris többen élő adásban ittak egy pohárral a kemping egyik ivókútjából.

Kapcsolódó cikkünk

A tábor szervezői azért rendelték meg a soron kívüli vízvizsgálatot, hogy igazolják, a rendezvény során elterjedő fertőzés oka nem lehet az ivóvíz. A vízvizsgálat eredményére és a táborozók visszajelzésére támaszkodva a rendezvény szervezői igazoltnak látják, hogy a megbetegedéseket a tábortól független fertőzésforrás okozta. Ez a minden bizonnyal cseppfertőzéses megbetegedés máshol, a régió, vagy az ország más területein is előfordult, és független az adott helyen fogyasztott ételtől vagy italtól. A hasonló megbetegedések elterjedése úgy kerülhető el, ha a táborozók fokozottan ügyelnek a higiéniai előírásokra.

A gombaszögi szervezők a jövőben fokozott figyelmet szentelnek annak, hogy a rendezvény idején a résztvevőknek a kötelező előírásokon felül is biztosítsák a feltételeket a higiéniai szabályok betartására, és minderre a táborozók figyelmét is felhívják majd.

(gnyt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában