Régió

Kiharcolták a béremelést a Kassai Tömegközlekedési Vállalat alkalmazottai

Kassa | Megegyezett a Kassai Tömegközlekedési Vállalat szakszervezeti szövetsége és a cég vezetése, július 1-jétől átlagosan 8 százalékos béremelés jár az alkalmazottaknak, ami havi plusz 50-100 eurós fizetésemelést jelent.
TASR

2019. július 2. 10:15

„Az emelés eltérő mértékű az egyes alkalmazottaknál, a legnagyobb munkaerőhiány az elektromechanikai műszerész-karbantartóknál van, ők 14 százalékos béremelést kapnak, a sofőrök 8 százalékosat, az átlag 9 százalék” - ismertette Ivan Horváth, a sofőrök szakszervezetének elnöke.

Az önkormányzat szerint évi egymillió euróba kerül a béremelés, a város és a DPMK közösen állja a költségeit. A képviselő-testület júniusi ülésén 300 ezer eurót szavazott meg a béremelésre, 200 ezer eurót a tömegközlekedési vállalatnak kell kigazdálkodnia.

Az év első öt hónapjában 1057 euró volt az átlagfizetés a Kassai Tömegközlekedési Vállalatnál, a sofőrök átlagbére elérte az 1081 eurót. Az önkormányzat szerint ez is magasabb volt az országos ágazati átlagbérnél, és most már 10 százalékkal haladja meg.

Jaroslav Polaček főpolgármester közlése szerint tavaly 18 millió eurót adott az önkormányzat a városi tömegközlekedési vállalatnak, idén ez az összeg 24 millió euróra emelkedik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a nagymihályiak ellen

Törékeny lelkű tinik az összeomlás szélén

Illegális bevándorlókat fogtak Párkányban

Videón, ahogy két kamion frontálisan ütközik Kecskemétnél

Négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt

Meggyilkoltak egy 38 éves nőt Rimaszombatban, a feltételezett elkövető is meghalt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?