Kaščák Dávid lesz Kisudvarnok új polgármestere

Pálffy László utolsó hivatali munkanapja polgármesterként március 15. péntek (Forrás: Kisudvarnok község)
Kisudvarnok |

Pálffy László, Kisudvarnok váratlanul leköszönő polgármestere még ebben a hónapban átadja címét az eddig képviselői tisztséget betöltő Kaščák Dávidnak.

Pálffy László hivatalosan is átnyújtott lemondását a képviselő-testület tárgyalta, majd az ülésen mindannyian tudomásul vették. Helyére egyhangú szavazással Kaščák Dávid képviselőt bízták meg a polgármesteri feladattal. Marczell Gábor jelenlegi alpolgármester neve is felmerült, a törvény azonban nem kötelezheti arra, hogy elvállalja, nem is élt a lehetőséggel. A jelenleg állami szférában tevékenykedő önkormányzati képviselő, Kaščák Dávid jogászként dolgozik, állását az új megbízása miatt felfüggesztette. 

“Azért vállaltam el, a többi képviselővel is egyeztetve, mert azt érzem, tényleg támogatnak. Ősszel, amikor az előrehozott választások lesznek, bízom benne, hogy hivatalosan is megválaszt majd a lakosság”

 – mondta el a március 16-tól polgármesterként tevékenykedő 32 éves képviselő. 

Kaščák Dávid függetlenként indulva a 2022-ben tartott önkormányzati választásokon Pálffy László után, a második helyen végzett 226 szavazattal a kisudvarnoki polgármester-jelöltek közt. 

“Sok a tennivaló már most. Munka után eddig is gyakran bejártam a hivatalba, ismerem a meglévő projekteket, amiket be kell fejezni és amik folyamatban vannak, ezeket mindenképp viszem tovább. A faluban lévő korábbi akciókat is megszervezzük és a hivatalban, valamint a közszolgálatban szükséges feladatokat is el fogom látni”

 – tette hozzá. Megjegyezte, hogy egy polgármesternek részt kell vennie a falu életében és a feladatokból is ki kell vennie a részét, legyen az kulturális, környezetvédelemi, szociális feladatok, vagy akár a sport terén végzett tevékenységek.

A legközelebbi ilyen nagyobb rendezvényük a májusfa állítás lesz, amit most is, ahogy eddig minden évben főzőversennyel kötnek majd össze. Tavaly nyárnyitó grillpartyt szerveztek, illetve augusztus végén idén is megtartják a szokásos falunapot. Igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a kisudvarnoki közösség rendszeres évközi rendezvényeit továbbra megszervezzék. A leendő polgármester kihangsúlyozta, hogy a civil közösségekkel való együttműködés továbbra is fontos a falu számára, és a továbbiakban is kölcsönösen számíthatnak egymás támogatására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?