Javuló intenzív betegellátás az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben

Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter, Mikuláš Blaško kórházigazgató, és Igor Polák a Neurológiai Klinika főorvosa
Érsekújvár |

Korszerűbb sürgősségi betegellátó részleget (JIS) nyitottak az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet Neurológiai Klinikáján. A csütörtöki átadáson részt vett Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter, Mikuláš Blaško kórházigazgató, és Igor Polák a Neurológiai Klinika főorvosa, valamint az egészségügyi központ dolgozói. 

Az egészségügyi minisztériumtól kapott támogatás jóvoltából hat, korszerű állapotfigyelő berendezéssel ellátott betegágy található a JIS részlegen. Igor Polák a Neurológiai Klinika főorvosa hangsúlyozta, hogy korábban feleennyi, csak három betegágyuk volt az intenzív részlegen. 

„Az akut betegek száma a mi régiónkban is egyre nő. Múlt évben 880 olyan esetünk volt, amikor intenzív ellátást igényeltek a betegek. Leggyakrabban agyi infarktkussal, népiesebb nevén stroke-val kezeltek betegeket, valamint epileptikus, illetve tudatkieséses állapotú betegeket kezeltek az intenzív részlegen” 

tájékoztatott Igor Polák.

A JIS osztályon egy párkányi régióbeli, Bartról érkező beteggel beszélgettünk, aki a napokban került az intenzív részlegre, de értően fogadta az újságírók és a miniszter asszony jelenlétét az osztályon. Az ünnepélyes szalag átvágása és az intenzív részleg megtekintése után Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter hangsúlyozta, annak ellenére hogy megannyi gonddal küzd az egészségügy, örömteli dolognak tartja, hogy egy újabb beruházás valósulhatott meg. 

A jelenlegi kormány egyik prioritása az egészségügyi létesítmények fejlesztése, hogy ilyen módon is eleget tegyenek a 21. századnak megfelelő követelményeknek. Az érsekújvári térségben élők számára örvendetes hír a kórház folyamatos fejlesztése, de jelzés értékű lehet az egészségügyi központ dolgozói számára is, hogy érdemes itthon maradni, itt dolgozni. Csúcsminőségű egészségügyi ellátást kaphatnak a Neurológiai Klinika intenzív ellátást igénylő betegei. Kívánok a betegek számára mielőbbi felépülést, ugyanakkor sok sikert kívánok munkavégzésük során az érsekújvári kórház egészségügyi dolgozóinak” 

mondta Zuzana Dolinková. Mintegy 300 ezer euróba került a Neurológiai Klinika JIS – részlegének a felújítása, tudtuk meg Mikuláš Blaško kórházigazgatótól a tizedik emeleti klinika bejáratánál tartott rögtönzött sajtótájékoztatón.

 „Három további jó hírem is van. Az egészségügyi minisztérium 940 ezer euró értékben további három JIS felújítását támogatja az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben. A Gyermekgyógyászati Klinikán, a Koronáris Klinikán és a Metabolikus Klinikán” 

tájékoztatta a jelenlévőket Mikuláš Blaško. 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?