Régió

Janko Patrik: eddig csak otthon tüsténkedtem a tűzhely mellett

Alsószeli/ Budapest | Az alsószeli Janko Patrik nyerte az RTL Klub Konyhafőnök – Visszavágó című versenyét. A győztes lapunknak elmondta, édesanyjától és nagyanjától tanult meg főzni.
Bartalos Éva

2019. június 12. 14:37

- RTL Klub

A főzővetélkedőben két Michelin-csillagos séf, Sárközi Ákos és Rácz Jenő csapatában versenyeztek a résztvevők. Huszonnégy versenyző közül választották ki a Konyhafőnököt. Jankó Patrik elmondta, hogy korábban is jelentkezett már a versenybe, sőt egy szlovákiai produkcióban is szerencsét próbált annak ellenére, hogy korábban hivatalosan nem tanult főzni és nem dolgozott szakácsként. „Gyerekkoromtól csak otthon főzök, de sokat utaztam, sok nemzet konyháját megkóstoltam és azt találgattam, hogyan lehet ezeket ötvözni például a magyar ízekkel” – fogalmazott a győztes. Elsősorban a tanulási lehetőség miatt jelentkezett a versenybe, de később a bizonyítási vágy is hajtotta. „Amikor megtudtam, hogy két Michelin-csillagos séf lesz a mentorunk, arra gondoltam, hogy ez nagyon jó lehetőség a további fejlődésre. Magam miatt mentem, de ahogyan telt az idő, az is fontossá vált számomra, hogy a szüleim, a barátnőm és a barátaim is büszkék legyenek rám. Csak ekkor kezdtem azon gondolkodni, hogy mi történne, ha megnyerném” – fogalmazott Patrik, aki a családjára költené a 10 millió forintos nyereményt. Patrik szeretné eljegyezni a barátnőjét, emellett egy különleges projektbe kezdene. „Most szebb gyűrűt tudok venni a barátnőmnek, jobb életet tudok adni a családomnak, a kutyámnak. Kutyacukrászdát nyitnék” – folytatta a nyertes. Jankó Patrik jelenleg Zuglóban él, elmondta, hogy nagy igény mutatkozik a kutyacukrászdára. A győztestől azt is megtudtuk, hogy nincs kedvenc étele, ahogy kedvenc konyhája sem.

Két éve szintén egy szlovákiai magyar versenyző, a bősi Tatai Robi diadalmaskodott egy főzővetélkedőben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico: A parlament nem fog megválasztani egyetlen új alkotmánybíró-jelöltet sem

Remišová és négy másik képviselő elhagyja az OĽaNO-t

Nagy port kavart Orbán levele

Minden hangszeren játszanak: futballisták a mikrofon mögött

Szlovák juhtúró magyar tejből

Bővül a hokis Visegrádi Kupa

Legfrissebb galériák
Olvasta már?