Ismét iható a víz Galántán és Taksonyon

GA-ivóvíz
Galánta/Taksony |

Több mint egy hét után mától ismét van ivóvíz Galántán és Taksonyon. A Galántai Regionális Közegészségügyi Hivatal a vízvezeték karbantartása alatt július 10-től folyamatosan vizsgálta a víz minőségét, de eddig nem felelt meg az ivóvíz kritériumainak.

A Galántai Regionális Közegészségügyi Hivatal július 18-án kelt állásfoglalása alapján ismét iható a víz Galántán és Taksonyon. A Nyugat – Szlovákiai Vízművek július 10-től végzett az egész városra és csaknem az összes városrészre, valamint a szomszédos Taksonyra kiterjedő karbantartást, ami miatt nagyjából két napig szünetelt a vízellátás. Az újraindítást követően a közegészségügyi hivatal rendszeresen vett mintát a vízből és végzett mikrobiológiai vizsgálatot. A ma reggel közzétett jelentésben egyebek mellett az áll, hogy „a Galánta város és Taksony község vízvezetékében folyó víz megfelel az egészségügyi minisztérium 91/2023-as törvényében meghatározott ivóvíz minőségnek. A közüzemi vízellátásból származó víz korlátozás nélkül használható.” Mária Kilácskóová, Galánta város szóvivője lapunknak elmondta, az elmúlt egy hétben állandóan kapcsolatban voltak a közegészségügyi hivatallal, ahonnan vasárnap kaptak felszólítást, hogy csak arra az információra hagyatkozzanak, amely a hivataltól származik.

„A hétfői állásfoglalásban még mindig az szerepelt, hogy nem megfelelő a víz minősége, ma viszont már értesítettek arról, hogy korlátlanul használható az ivóvíz. A karbantartást és javítást követően vannak olyan helyek a városban, ahol a Nyugat – Szlovákiai Vízművek szakemberei még dolgoznak, de a munkafolyamatokról már nem tájékoztatják a város vezetését, mivel azok már nem érintik közvetlenül a lakosságot”

– fejtette ki Mária Kilácskóová. Hozzátette, a lakosok részéről néhány kivétellel nem tapasztaltak elégedetlenkedést vagy türelmetlenséget. A karbantartási és javítási munkák alatt két napig volt zárva a városi hivatal. A lakosok több telefonszámon és e-mail-címen kapcsolatba léphettek a városháza és a vízművek alkalmazottaival, de csupán minimális mértékben tettek panaszt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?