Régió

Influenzajárvány miatt zárva

Érsekújvár | Hétfőtől a rendelet visszavonásáig tilos a beteglátogatás az Érsekújvári Egyetemi Kórházban – tájékoztatott Ľubica Juríková, az intézet szóvivője.
Száz Ildikó

2015. január 25. 15:23

A Regionális Közegészségügyi Hivatal járványügyi szakosztályának javaslatára született a döntés, mert a térségben az utóbbi időben jelentős mértékben nőtt az influenzás megbetegedések száma. Ľubica Juríkova elmondta továbbá, hogy a rendelet a kórház minden osztályát érinti. „Tardoskedden a szlovák alapiskolában és egy nagysurányi alapiskolában rendeltünk el iskolaszünetet. Az érsekújvári Néri Szent Fülöp Egyházi Óvodát is be kellett záratni” – mondta Juraj Benko, az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatal igazgatóhelyettese.

Az influenzás megbetegedések száma a szakember szerint az utóbbi héten a megbetegedések negyvenhét százalékát teszi ki, az érsekújvári térségben akadnak rendelők, ahol napi száz beteget kezelnek. „Nem tudjuk, hogy alakul a helyzet a továbbiakban, ezért döntöttünk úgy a kórház vezetésével, hogy hétfőtől a biztonság kedvéért megtiltjuk a látogatást a kórházban” – tette hozzá Benko.

Önnek ajánljuk

Elmaradnak a budapesti fizetések a prágaiaktól és a pozsonyiaktól

Pert nyert az állam a Pentával szemben

Az EL soha nem érhet véget

Forróság lesz a hétvégén

Hatvanegy ember lett rosszul a hőség miatt csütörtökön

Tragikus baleset: leesett a tetőről és szörnyethalt egy férfi Nagymihályban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?