Régió

Imázsfilmekkel hívnák fel a figyelmet a Bódva-völgyi községekre

Jánok/Debrőd | Dokumentumfilm jellegű rövid imázsfilmekkel mutatná be az egyik Kassához közeli stáb a Bódva-völgyében fekvő településeket. A színes mozgóképekkel a községek természeti szépségeire, emlékműveire és különleges varázsára szeretnék felhívni a figyelmet.
Németi Róbert

2019. február 15. 18:30

A debrődi imázsfilm többekközött a falu lélegzetelállító tűzoltószertárát is bemutatja (A szerző felvétele)

Bankó Tamás, a Szepsi Városi Televíziót működtető filmstúdió társtulajdonosa elmondta, az ötlet 2016-ban vetődött fel, amikor a Szepsihez közeli Jánokról készítettek egy hasonló rövidfilmet. „Ez a film inspirált bennünket arra, hogy megfontoljuk egy olyan projekt elindítását, amellyel évente néhány Bódva-völgyi települést mutatnánk be. Az imázsfilmek segítségével szeretnénk felhívni a figyelmet a térségben található községekre és az ottani értékekre” – nyilatkozta Bankó Tamás. A cél egy vendégcsalogató kép kialakítása, amely a vonzó, de hűen mutatja be a jelen és a múlt értékeit. Bankó úgy véli, hogy a turizmus a Bódva-völgyében hatalmas lehetőségeket rejt magában, de nincs kihasználva.

 

„A környék tele van természeti látnivalókkal, történelmi emlékhelyekkel és emlékekkel, melynek propagálása és bemutatása fontos. Az elkövetkező években szeretnénk folytatni a filmek készítését és a többi Bódva-völgyi település bemutatását” – magyarázta Bankó. Tavaly elkészítették Debrőd imázsfilmjét, mely csupán két percben, de annál gazdagabb tartalommal mutatja be a kis település történelmét és büszkeségeit. „Egy ilyen rövidfilm nagy segítség az itteni településeknek. Debrőd hírneve Szent László legendájának köszönhetően egyre jobban terjed” – nyilatkozta Gergely Papp Adrianna, Debrőd polgármestere. Ha a stábnak sikerül elegendő támogatást szerezni, Bankó reményei szerint az imázsfilmeket szlovák, angol vagy akár német nyelven is elkészítenék. „A projekt egyik legnagyobb kihívása a Szádelői-völgy dokumentálása és bemutatása, mely Európa egyedülálló természeti képződménye. A gyönyörű szurdok az ide érkező turisták egyik kedvenc helye” – zárta Bankó Tamás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?