Régió

Idén sem nyit ki a megyercsi strand

Megyercs | Egyetlen komoly érdeklődő sem akadt a strand üzemeltetésére, ezért idén sem nyit ki a komáromi járásbeli Megyercs fürdője.
V. Krasznica Melitta

2018. június 23. 12:48

(Illusztrációs felvétel - képarchívum)

Utoljára a 2014-es szezonban volt látogatható a családias hangulatú, tágas strand, ahol egy, fokozatosan mélyülő medence van.

A községi hivatal az önkormányzat határozata alapján még februárban kínálta fel hosszú lejáratú bérletbe a fürdőt és az ott található épületeket. Molnár Zoltán polgármestertől megtudtuk, mindmáig nem volt egyetlen komoly érdeklődő sem. „2014-ig a falu működtette a fürdőt, de nagyobb beruházásokat kellene végezni, amire nincs keretünk – mondta. – Sajnos, megfelelő pályázati kiírás sincs, ezért döntött a testület a bérbeadás mellett. Egyelőre viszont nem sikerült bérlőt találnunk.”

A megyercsi fürdő a hetvenes évek közepén épült, a kilencvenes évek elején anyagi okok miatt hosszabb időre bezártak, majd 2001-ben indították újra és 2014-ig működött. Egy 25x20 méteres medencéje van, a legmélyebb részén 150 cm, a legsekélyebben csupán 30 cm mély. A fürdő kapacitása 300 fő. Molnár Zoltán elmondása szerint kihasználtsága hullámzó volt, de a falubelieken kívül a környező településekről is látogatták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?