Hollótetemek a kiserdőben

Tósnyárasd. Mintegy 240 lelőtt holló tetemére bukkantak hétfőn a galántai járásbeli falu kataszterében lévő kiserdőben. A Szlovákiai Madárvédelmi Egyesület illetékese szerint a hollótetemek a földön hevertek, a faágakon lógtak, és fészkekben maradtak, sőt még élő, sérült egyedeket is találtak a helyszínen.

Tósnyárasd. Mintegy 240 lelőtt holló tetemére bukkantak hétfőn a galántai járásbeli falu kataszterében lévő kiserdőben. A Szlovákiai Madárvédelmi Egyesület illetékese szerint a hollótetemek a földön hevertek, a faágakon lógtak, és fészkekben maradtak, sőt még élő, sérült egyedeket is találtak a helyszínen. A tetemek száma még nőni fog, mert a madárfiókák is elpusztulnak. Több jel arra utal, a madarakat több „hullámban” pusztították el. Az okozott kárt 1,2 millió koronára becsülik, és az elkövetőt akár ötévi szabadságvesztésre ítélhetik. Tósnyárasd polgármestere, Szilvássy Zoltán kérdésünkre elmondta, őt is értesítették az esetről, volt is a helyszínen, de számára nem tűnt olyan soknak a tetemek száma, mint amennyiről a természetvédők tájékoztattak. Azt is megtudtuk, Tósnyárasdon van ugyan vadásztársaság, de nincs saját vadászterületük, úgyhogy ők puskával nem is járhatnak a határban. Az említett kiserdő a nemeskajali vadásztársaság vadászterületéhez tartozik. Kosztolányi Tibort, Nemeskajal polgármesterét ugyancsak értesítették az esetről. „Először arra gondoltam, talán kócsagokról van szó, ugyanis a község kataszterében 29 nagyon értékes, védett nagykócsagot tartanak számon” – közölte. A kajali vadásztársaság elnökét tegnap nem sikerült elérnünk, de egy környékbeli vadász elképzelhetetlennek tartja, hogy valaki ennyi madarat puskával pusztítson el. Szerinte sokkal hihetőbb, hogy a madarak valamilyen mérgezés áldozatai. A körzeti környezetvédelmi hivatal illetékesei értesítették a rendőrséget, és az ügyben orvvadászat és az állatvédelmi törvény megsértése miatt eljárás indult. (t, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?