Hírek az erdőből és a vizek mentéről

Futónapló
Érsekújvár |

Megjelent Száz Ildikó, lapunk munkatársának könyve, a Futónapló. A kötetet az érsekújvári Anton Bernolák Könyvtárban mutatták be.

A helyi könyvtár olvasótermének kijelölt része csaknem teljesen megtelt a rendhagyó kötet iránti érdeklődőkkel. A jelenlevőket Kecskés Ildikó, az intézmény munkatársa köszöntötte, aki az est házigazdájának teendőit Bolemant Lillával, a könyv kiadójával osztotta meg. Száz Ildikó, aki többek közt lapunk olvasóit tudósítja az Érsekújvári, a Lévai és a Vágsellyei járás történéseiről immáron hosszú évek óta, szenvedélyes futó és állatbarát. Élményeit több éven keresztül blogbejegyzésekben örökítette meg, s ezek a szövegek öltöttek mára könyv alakot.

„Tulajdonképpen híreket küldtem az erdőből, de később kezdtem el bővebben megírni. Úgy éreztem, hogy olyan ajándékban van részem méltatlanul, érdemtelenül, amit nem azért kap az ember az égiektől, hogy ne adja továbbˮ, állította határozottan, hozzátette, „nagyon szép és megható leveleket kaptam olyan emberektől, akik mennének, futnának, elindulnának, de különböző okok miatt nem teszik, és megköszönték, hogy hajnalban kint lehetnek a réten”.

Beszélt arról is, hogy úgy érzi, a napilapba való írás szigorú szabályrendszerét és az újságírói munkából fakadó stresszt sikeresen ellenpontozza a szabadban folytatott sportolás és az erről írt szövegek – amelyek Bolemant Lilla meggyőződése szerint irodalmi szövegek. Maga a kötet időrendi sorrendben követi a szerző bejegyzéseit 2012-től kezdődően, illusztrációként pedig az általa készített természetképek szolgálnak. Mint elmondta, készül egy „Hajónapló” is, ugyanis egy ideje már nemcsak a vizek mellett fut, hanem hajókapitányi vizsga birtokában közlekedik is rajtuk. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?