Régió

Hibázott a Statisztikai Hivatal, mégsem Zádorházán volt a legalacsonyabb részvételi arány

Zádorháza | A Statisztikai Hivatal a szokásokhoz híven az e hétvégi államfőválasztásról is átfogó elemzést tett közzé. A hivatal a részvételi arányokat is pontos számokra bontotta, mely szerint a rimaszombati járásbeli Zádorházán mentek el a legkevesebben szavazni.
Németi Róbert

2019. március 18. 17:21

A falu választópolgárainak közel egy negyede ment el szavazni  - A szerző képarchívuma

Ahogy azt a 134 fős kistelepülés polgármestere, Kovács Ildikó szerkesztőségünknek elmondta, a választásokat megelőzően a járási hivatalban valamilyen úton-módon hiba történt a névjegyzék beírásánál. „A részvételi arány nem 2,7, hanem nagyjából 25 százalékos volt. A település lakosainak közel egy negyede ment el szavazni, ezért a Statisztikai Hivatal által közzétett adatok valótlanok. Tudni kell, hogy a névjegyzékben 134 lakos helyett 930-at tüntettek fel, pontosan ezért olyan alacsony a statisztikai kimutatásban megjelent részvételi arány is. Teljes mértékben fel vagyok háborodva, hiszen a téves adatok miatt nemcsak a hírekben állították azt, hogy a zádorháziakat nem érdekli a szavazás, hanem én kapok majd emiatt hideget-meleget a fejemre” – nyilatkozta lapunknak a polgármester. A szlovák-magyar határmenti telelepülésen összesen 92 szavaszásra jogosult lakos van.

A legyacsonyabb részvételi arány így a kassai Luník IX-en volt 2,83%-os aránnyal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Eláraszt bennünket a külföldi élelmiszer

Kórházreform bezárásokkal

Komáromba a környező falvakból is érkeznek elsősök

Rendőrök mentettek meg egy nőt – eszméletlenül feküdt lakása balkonján

Komoly károkat okoz a szélvihar Nagyszombat megyében

Elhunyt a Celtic Glasgow legendája

Legfrissebb galériák
Olvasta már?