Régió

Hazatértek a Magyarországon balesetet szenvedett szlovák busz gyermek utasai

Pozsony | Nem folytatták az útjukat Montenegró felé, helyette visszatértek Szlovákiába annak a szlovákiai autóbusznak a gyermek utasai, amely szerdán karambolozott Magyarországon. Erről csütörtökön tájékoztatott a Belügyminisztérium sajtóosztálya.
TASR

2019. június 13. 15:40

- A rendőrség illusztrációs felvétele

A közlemény szerint azokat a gyerekeket, akik nem sérültek meg, ideiglenesen, a pótjárat biztosításáig Szerencs községben helyezték el. A pótbusz aztán Miskolcra szállította őket, ahonnan a kórházból távozó társaikkal együtt hazautaztak.

A Kül- és Európai Ügyek Minisztériumának tájékoztatása szerint a tizenegy sérült közül tíz már hazatért. A tizenegyedik állampolgárt, aki jelenleg még a miskolci kórházban tartózkodik, valószínűleg a mai nap folyamán szállítják haza. 

A szlovák és a magyar hatóságok elsősorban a Budapesten székelő rendőrségi attasé hivatalán keresztül kommunikáltak egymással. Az esettel a budapesti szlovák nagykövetség és a békéscsabai főkonzulátus is foglalkozott.

A belügyi tárca tájékoztatása szerint a magyar mentőegységeknek azonnal felajánlották a segítséget, arra azonban nem volt szükség.

Az autóbusz fedélzetén tartózkodók közül kilenc gyerek és egy felnőtt könnyebb, egy felnőtt súlyosabb sérülést szenvedett. A sérülteket a miskolci megyei kórházba szállították. A Montenegróba tartó buszon összesen 35 gyerek, három felnőtt kísérő és két sofőr tartózkodott. A balesetben szerepet játszó személyautóban utazó három személy közül kettő – köztük egy gyerek - könnyebben megsérült.

A baleset szerdán (6. 12.) történt röviddel 17 óra előtt, a 37-es főúton, Miskolc közelében. A személyautó magyar állampolgárságú sofőrje az eddigi információk szerint áthajtott az ellenirányba. A buszsofőr elrántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést, a busz azonban leszaladt az útról és felborult. A helyszínre vezényelték a rendőrséget, a tűzoltókat és a mentőket is, a mentésben egy helikopter is részt vett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Rossi Gombaszögön: „Ha kijutunk az Eb-re, elkezdek magyarul tanulni!”

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Keszegh: Régiónk sokadrangúként van kezelve

Több ezres leépítés a kassai U.S. Steelben

Műanyagot nyelt le a dán partoknál elpusztult viharmadarak 95 százaléka

A lakosság javaslatai alapján szervezik át a közlekedést Somorján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?