Régió

Havazásra, viharos szélre és útjegesedésre figyelmeztetnek a meteorológusok

Pozsony | A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) Kassa megyén kívül az ország egész területén kedvezőtlen időjárási körülményekre figyelmeztet. Sok helyen havazik, az utakon hótorlaszok, hóátfúvások, útjegesedés nehezíthetik a közlekedést, a hegyekben erős szél várható. Az intézet több riasztást is kiadott, erről a weboldalán tájékoztatott.
TASR

2019. január 15. 10:30

- Képarchívum, illusztráció

Útjegesedés miatt 12:00 órától elsőfokú riasztás lép érvénybe Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megyében. Ugyanilyen jellegű figyelmeztetés Besztercebánya, Trencsén, Eperjes és Zsolna megyében már kora reggeltől érvényben van. Az útjegesedés potenciális veszélyt jelent a közlekedésre, a gyalogos közlekedésre és az infrastruktúrára, illetve kisebb károkat okozhat, figyelmeztetnek a meteorológusok.
 

Besztercebánya és Trencsén megyében hótorlaszok és hóátfúvások is nehezíthetik a közlekedést. A hegyekben várható viharos szél miatt Besztercebánya megyére másodfokú riasztást adott ki a SHMÚ, amely 22 óráig marad érvényben. 

Eperjes és Zsolna megyében kora reggel óta másodfokú hóriasztás van érvényben. „A Liptószentmiklósi járásban helyenként, főleg 900 méteres tengerszint feletti magasság felett intenzív havazás várható, 50-80 centiméter friss hó is hullhat. Ez a hómennyiség komoly veszélyt jelent a közúti és a gyalogos közlekedésre is” – olvasható a SHMÚ közleményében.

Észak- és Északkelet-Szlovákiában viharos szél várható a hegyekben. A Tátra hegygerincein a szél átlagsebessége meghaladhatja a 90 km/órát, a széllökések erőssége pedig elérheti akár a 135-160 km/órát is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

VIDEÓ: Beintett a rendőröknek, majd megpróbált meglépni előlük

Čaputová: felelősségteljesen járnék el, ha Harabin továbbjutása fenyegetne

Frissítve

VIDEÓ: A feldühödött gazdák trágyát dobáltak az Agrárkifizető Ügynökség épülete elé

Nő a drogfogyasztás a roma telepeken

Veterán versenyző, új motivációval

Legfrissebb galériák
Olvasta már?