Régió

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Érsekújvár | Jelenleg is tart a kárfelmérés a kürti szövetkezetben, ahol a húsvéti ünnepek alatt négyezer darab újonnan kiültetett szőlőoltványt loptak el ismeretlen tettesek.
Száz Ildikó

2019. április 23. 14:39

Kis Péter felvétele

Kasnyik Tamás a kürti szövetkezet elnöke elmondta, hatalmas anyagi, illetve eszmei kárt okoztak ezzel a szövetkezetnek. Egy hektár területre való oltványt tulajdonítottak el a tettesek. Múlt héten, az ünnepek előtt még kint jártak a munkások a szőlőben és mindent rendben találtak. Kasnyik Tamás szerint az ünnepnapok valamelyikén lopták el a tőkéket. Konkrét lábnyomokat, autónyomokat nehéz lesz találni, mivel előtte az ő embereik dolgoztak a terepen, és autókkal érkeztek. Idegenek lehettek a tettesek, és az sem biztos, hogy kiigazodtak a szőlőfajtákban, mivel a széléről szedték az oltványokat és háromfajta szőlőt vittek el. „Még nem tettünk feljelentést a rendőrségen, majd a napokban készülünk rá, először szeretnénk felmérni a valós károkat“ – egészítette ki az elmondottakat Kasnyik Tamás. A kürti szövetkezet évente megrendezi az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borfesztivált, a fesztivál közösségi oldalán is közzétették a lopás hírét, és ezer euró jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek, aki használható információval tud szolgálni.

A tolvajoknak a napokban mindenképpen ki kell ültetniük az ellopott szőlőoltványokat, ezért ha valaki valami gyanúsat észlel, jelezze Kasnyik Tamásnak a 0903 251 950-es telefonszámon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alacsony a választási részvétel a gömöri járásokban is

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Ezúttal is alacsony a választási részvétel a kassai Luník IX lakótelepen

Integráció nem, folklór igen

Döntőben az oroszokat legyőző finnek

Tovább tárgyalnak a 635 eurós minimálbérről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?