Hájos Zoltán: Hozzuk létre az egységes magyar képviseletet

Dunaszerdahely
Dunaszerdahely |

Az egységes politikai képviselet mellett szólalt fel Hájos Zoltán Dunaszerdahely polgármestere a Szent István téren tartott megemlékezésen. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos a magyar közösség érdemeit is méltatta a Szent István ünnepének tiszteletére rendezett megemlékezésen.

A Szent György kórus nyitotta meg az ünnepséget, amely keretében a helyi önkormányzat, a politikai pártok, az egyház és a civilszervezetek képviselői is megemlékeztek Szent Istvánról.

„Szent István hite, elszántsága és bátorsága számunka is példával szolgálhat. Nemcsak a politikusoknak, és a megválasztott tisztviselőknek, hanem a hétköznapi embereknek is. Legyünk elszántak akkor is, amikor egy egységes politikai érdekképviseletet akarunk”

– jelentette ki Hájos Zoltán, aki a politikai pártokat is bátorságra és elszántságra szólította fel, hogy legyen bátrak levetkőzni sérelmeiket és előítéleteiket. A polgármester szerint a hétköznapi ember hitét vesztheti az egységes magyar politikai képviselet nélkül.

„Rajtunk is áll a magyarság sorsa” – mondta Szilágyi Péter, aki a nemzetpolitikai érdemek mellett is felszólalt, és kiemelte a dunaszerdahelyi magyarság helytállását. „Nem messze áll tőlünk az a futballstadion, ahonnan a Nélküled sorai elindultak a Kárpát-medencébe, majd bejárták a világot, és egybeforrasztották a magyar szíveket” – utalt a biztos a Mol Arénára.

Szilágyi Péter hangsúlyozta, hogy az oktatás, kultúra és gazdaság területén is egységes nemzetben gondolkodnak, az elmúlt évtizedben az identitás megtartását és a szülőföldön való boldogulást is támogatta a magyar állam. Szilágyi Péter szerint a magyarság nem gátja, hanem katalizátora a közép-európai nemzetek közötti együttműködésnek.

Az ünnepi megemlékezés és koszorúzás után a város díjainak átadásával folytatódott a Szent István Nap Dunaszerdahelyen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?