Régió

Gútán január végéig lehet pályázni a kulturális, sport- és egyéb támogatásokra

Gúta | Január végéig fogadják a sport-, kulturális és egyéb közhasznú tevékenység támogatására vonatkozó kérvényeket Gútán.
V. Krasznica Melitta

2019. január 3. 18:09

A 2016 óta hatályos általános érvényű rendelet szerint juttatások nyújthatók a művészeti csoportok, a kulturális, sport- és közhasznú tevékenység, valamint a helyi hagyományok megőrzésének támogatására, a városi rendezvényekhez kapcsolódó kulturális eseményekre, a minél szélesebb rétegek tartalmas szórakoztatására, továbbá a város itthoni és külföldi képviseletére. Egy kérvényező évente csupán egy tervezetre kaphat dotációt, a sportpályázatoknál a költségek 70 százalékának, a kulturális és egyéb közhasznú projekteknél a költségek 80 százalékának összegéig; a két utóbbinál 1300 euróban maximalizáltál az odaítélhető összeg nagyságát. Sporttámogatásra a város saját folyó bevételeinek 1,5 százalékát, kulturális támogatásra 0,25 százalékát, egyéb közhasznú projektek támogatásra pedig 0,05 százalékát lehet felhasználni. Mivel a részesedési adókból évről évre magasabb bevétele van a városnak, ennek köszönhetően növekszik a pályázatok támogatására szétosztható összeg is. Míg sporttámogatásra 2017-ben 65 762, tavaly 69 950 euró jutott, idén ez az összeg már közel 77 ezer euró lesz. Kulturális támogatásokra a két évvel ezelőtti 10 960-hoz és a tavalyi 11 650 euróhoz képest idén 12 830, az egyéb jellegű támogatásokra a 2017-es 2195 és a tavalyi 2340 euróval szemben idén 2566 euróra nőtt a szétosztható összeg.

2018-ban kulturális és egyéb pályázatok benyújtói a szétosztható összeg közel dupláját, 25 580 eurót igényeltek, miközben a szétosztható összeg 13 990 euró volt. A maximálisan odaítélhető 1300 eurót egyik pályázó sem kapta meg, legmagasabb támogatásban (1200 euró) a II. Rákóczi Ferenc Alapiskola részesült, az iskola megalakulása 90. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi program megszervezésére. A sporttámogatásoknál 98 893 euró volt az igényelt, és 69 950 a rendelkezésre álló összeg. Mint minden évben, tavaly is a fociklub kapta a legtöbbet, a keret közel harmadát, 26 500 eurót, amit éves működésére fordított. A foci mellett tavaly a kézilabda (11 600 euró) és a cselgáncsklubot (8400 euró) támogatta leginkább a város.

Az érdeklődők a szükséges nyomtatványokat és a módszertani útmutatót a www.kolarovo.sk honlapon találják, a támogatások elosztásáról az egyes szakbizottságok javaslata alapján a testület dönt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?