Régió

Gazdag a hétvégi programkínálat a Révben

ÚJ SZÓ-ELŐZETESKomárom. Gazdag programkínálattal várják a hétvégén a Rév–Magyar Kultúra Házába az igényes szórakozás kedvelőit.A Folkpódium rendezvénysorozat keretében pénteken 17 órától Bencsics Ákos keramikus vezeti be a gyerekeket a korongozás titkaiba.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. november 14. 18:00

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Komárom. Gazdag programkínálattal várják a hétvégén a Rév–Magyar Kultúra Házába az igényes szórakozás kedvelőit.

A Folkpódium rendezvénysorozat keretében pénteken 17 órától Bencsics Ákos keramikus vezeti be a gyerekeket a korongozás titkaiba. Az agyagozást követő gyermektáncházat Méhes Kata vezeti, a talpalávalót a Tükrös zenekar húzza. A már felnőtteknek szóló Tükrös-koncert témája ezúttal a Fél évezred magyar népzenéje, narrátor Árendás Péter adjunktus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének oktatója lesz. Ennek során zenetörténeti utazásra invitálják közönséget a középkortól napjainkig. „A nézők megtudhatják, miképp alakult ki a hangszeres zene mai formája, és bemutatjuk azt is, hogyan rakódtak egymásra a különböző korok zenei stílusai” – árulta el Árendás Péter. A koncert vendége Csávás Attila (hosszúfurulya, duda, tárogató) és Gombai Tamás (hegedű) . A Folkpódiumot táncház zárja.

Másnap a dzsessz szerelmesei számára a két kiváló zenész, a műfaj hazai legendája, Peter Lipa, valamint az ifjú komáromi dobvirtuóz, Hodek Dávid és zenekarának koncertje ígér nagyszerű szórakozást. (pr, vkm)

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?