Régió

Gazdag a hétvégi programkínálat a Révben

ÚJ SZÓ-ELŐZETESKomárom. Gazdag programkínálattal várják a hétvégén a Rév–Magyar Kultúra Házába az igényes szórakozás kedvelőit.A Folkpódium rendezvénysorozat keretében pénteken 17 órától Bencsics Ákos keramikus vezeti be a gyerekeket a korongozás titkaiba.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. november 14. 18:00

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Komárom. Gazdag programkínálattal várják a hétvégén a Rév–Magyar Kultúra Házába az igényes szórakozás kedvelőit.

A Folkpódium rendezvénysorozat keretében pénteken 17 órától Bencsics Ákos keramikus vezeti be a gyerekeket a korongozás titkaiba. Az agyagozást követő gyermektáncházat Méhes Kata vezeti, a talpalávalót a Tükrös zenekar húzza. A már felnőtteknek szóló Tükrös-koncert témája ezúttal a Fél évezred magyar népzenéje, narrátor Árendás Péter adjunktus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének oktatója lesz. Ennek során zenetörténeti utazásra invitálják közönséget a középkortól napjainkig. „A nézők megtudhatják, miképp alakult ki a hangszeres zene mai formája, és bemutatjuk azt is, hogyan rakódtak egymásra a különböző korok zenei stílusai” – árulta el Árendás Péter. A koncert vendége Csávás Attila (hosszúfurulya, duda, tárogató) és Gombai Tamás (hegedű) . A Folkpódiumot táncház zárja.

Másnap a dzsessz szerelmesei számára a két kiváló zenész, a műfaj hazai legendája, Peter Lipa, valamint az ifjú komáromi dobvirtuóz, Hodek Dávid és zenekarának koncertje ígér nagyszerű szórakozást. (pr, vkm)

Önnek ajánljuk
Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Még soha nem vonultak ennyien a Pride-on

Burgenland, a mesebeli táj

Dunaszerdahely: Zajlik a kilencedik körforgalom építésének előkészítése

Meghalt „Európa arca”

A németek többsége biztonságban érzi magát, de nagy részük nem bízik az állam védelmében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?