Főszerepben Kerekes Vica: Lakóautóval Magyarországon

Lakóautóval

Magyarország szépségeit bemutató filmsorozatot készített a Cseh Televízió Kerekes Vica főszereplésével. A stáb munkáját a galántai származású, a magyarországi Velencén élő Horváth Ádám segítette.

 

Lakóautóval Magyarországon (V karavanu po Maďarsku) címmel készített nyolc részes sorozatot a Cseh Televízió, amelyben bemutatja Magyarország szépségeit, érdekes helyeit. A nézőket Kerekes Vica vezeti végig a helyszíneken. A forgatás lebonyolításában, a szervezésben a galántai származású Horváth Ádám segített, aki jelenleg Velencén él családjával.

„Kerekes Vica keresett meg még 2021 végén, hogy segítsek előkészíteni a helyszíneket, megszervezni a forgatást és tolmácsolni a cseh stábnak. Nagyon szívesen vettem részt ebben a munkában. Tavaly januárban kaptam meg az útitervet, a forgatási helyszínek listáját és kezdődött el a projekt megvalósítása, amelyet egy Csehországban működő, Magyarországra specializálódott utazási iroda támogatott”

– mondta el az Új Szónak Horváth Ádám. Nyáron megkezdődött a forgatás, amelyet több hónapos szervezés előzött meg és másfél hónapig tartott. Horváth Ádámnak a sokrétű feladatok miatt volt érdekes a rendezőasszisztensi munka.

„A rendezőnek voltam a kinyújtott jobbkeze, a stábnak intéztem a szállást, az ellátást, a rendező utasításai alapján irányítottam a helyszíneken minket fogadókat, ha kellett, forgalmat irányítottam és néha lezártam, de önmagában a forgatáson részt venni is nagyon érdekes volt. Körbeutazva egész Magyarországot tudatosult bennem, hogy miközben arra vágyunk, hogy eljussunk a nagyvilág számos pontjára, akár néhány kilométeren belül is felfedezhetünk gyönyörű helyeket. Nemcsak, hogy nem értékeljük azt, ami elérhető közelségben van, hanem nem is ismerjük és nem is érdeklődünk iránta. A sorozat arra ösztönzi a nézőket, hogy felfedezzék Magyarországot és bemutasson sok érdekes helyet”

– részletezte. A filmsorozatnak van már egy Csehországot, Szlovákiát bemutató változata is, és további európai országokról is terveznek filmet forgatni. A Cseh Televízió kettes csatornáján futó filmsorozat Horváth Ádám szerint a szlovákiai magyar nézők számára is érdekes lehet, leginkább a nagyon szép és igényesen kidolgozott képi világa végett ajánlja megnézni. Az egyes részek megtalálhatók a tévé weboldalának archívumában. A nyolc rész Magyarország nyolc régióját mutatja be Visegrád, Dobogókő, Esztergom, Szentendre, Tata, Pannonhalma, Pápa, Keszthely, Tihany, a Somló hegy, Velence, az Alcsúti Arborétum, Eger, Miskolctapolca, Hortobágy, Debrecen, Szeged, Budapest érintésével.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!