Régió

Erjedő murci okozott tragédiát a Komáromi járásban

Újgyalla | Tragédiával végződött a komáromi járásbeli Újgyallán a pincelátogatás.
TASR

2018. szeptember 21. 15:03

Illusztráció - Kép: Martin Domok/Plus 7 dní

Négy férfi csütörtök (szeptember 20.) este a borospincében belélegezte az erjedő szőlőléből felszabadult gázt, amitől elvesztették az eszméletüket. A borospince tulajdonosa, aki a legidősebb - 76 éves – volt közülük, pénteken életét vesztette a kórházban. Božena Bruchterová a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: „Egy 68 éves férfi továbbra is a kórházban maradt. Ketten pedig házi kezelésre szorulnak.”

A tragédiába torkolló eset csütörtökön este azzal kezdődött, hogy

a 76 éves férfi a saját pincéjébe ment. Itt rosszul lett, ezért segítségére sietett a nála vendégeskedő 68 éves férfi, akinek viszont nem sikerült kihúznia vendéglátóját, és ettől pánikba esett.

„Mindkettőjükön igyekezett segíteni a szomszédból átsiető 41 éves férfi és egy 16 éves fiú. A helyiségben viszont ők is elájultak” – írta le a helyzetet Bruchterová. A mentőegységeket azonnal riasztották, nekik sikerült az ájult férfiakat kiszabadítani, majd kórházba szállítani.

A rendőrség figyelmezteti a lakosságot, hogy ne értékelje alul az erjedő nedű erejét.

„Ebben az időszakban évente történnek fölösleges halálesetek. A murci erjedése során szén-dioxid szabadul fel. Kisebb és zárt helyiségekben az erjedés nagy koncentrációt teremt, így az esetleges belégzés eszméletvesztést okozhat. Az eszméletlen ember pedig az oxigénhiány miatt megfulladhat” – figyelmeztetett a szóvivő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kizárhatja a Fideszt az Európai Néppárt

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Éjfélig váratta a pozsonyi közénséget Nicki Minaj, majd közölte: a koncert elmarad

Trump megkapta a legrosszabb színésznek járó díjat

VIDEÓ: Feláldoztak öt tevét a sámánok, hogy még erősebb legyen Oroszország

VIDEÓ: Lerombolták Escobar volt drogbáró házát, elég volt a narkótúrákból

Legfrissebb galériák
Olvasta már?