Régió

Fejlesztés a királyhelmeci sürgősségi osztályon

Királyhelmec | Ünnepélyes keretek közt adták át a kórházban azt a multifunkciós, elektromoságyat és a hozzá tartozó monitort, melyet a sürgősségi osztályon fognak használni.
Leczo Zoltán

2018. november 16. 19:37

Az ünnepélyes átadón ott volt az adományozó cég elnöke, Imrich Béreš is (A szerző felvétele)  

Hencel Klára, a kórház igazgatója elmondta, az Első Lakás-takarékpénztárhoz (PSS) juttattak el idén támogatási kérelmet, melyben a sürgősségi osztály felszereltségének modernizációjához igényeltek hozzájárulást. A felajánlott kb. 10 ezer euróból a kórház megvásárolhatta aspeciális ágyat és monitort, melyet Imrich Béreš, a lakás-takarékpénztár elnöke adott át. Mint mondta, cégük, mely évente többször is adományoz hasonló nagyságrendben berendezéseket kórházaknak, már csak azért is szívesen segített a királyhelmeci egészségügyi intézménynek, mert tudatában vannak, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő régióban ennek kb. 60 ezer ember ellátásáról kell gondoskodnia. Tavaly például Kassán adtak át hordozható inkubátort, mely a koraszülöttek ellátását könnyítheti meg, most  Királyhelmecen segítettek, és később is szerveznek még akciókat. Hencel Klára hangsúlyozta, az adományt nagyra értékelik, mert a speciális ágy 35 év óta az első ilyen új kórházi ágy, melyet az intézmény megvásárolhatott. Mivel a sürgősségi osztályon a többi ágyat is fokozatosan szeretnék lecserélni, újabb támogatási kérelmeket jutattnak el a segíteni szándékozókhoz.

A királyhelmeci kórházban idén 550 ezer euróért – banki kölcsönből – vásároltak komputerzomográfot is, amely nagyon gyorsan, rendkívül részletes képet ad az egyes szervek és az érrendszer állapotáról, és több bonyolult vagy kellemetlen vizsgálat is kiváltható vele. A berendezést a legújabb AIDR 3D dóziscsökkentő technológiával látták el. A kórházban az elmúlt hónapokban 120 ezer euró költséggel felújították a rádiodiagnosztikai részleget: kicserélték a padlóburkolatot, az ajtókat és az ablakokat, valamint modernizálták a teljes villamosvezeték-hálózatot. Hasonló nagyságrendű felújítás ezen az osztályon legutóbb mintegy 20 évvel ezelőtt zajlott. A kórházban, egy korábbi sikeres pályázatnak köszönhetően a radiológiai, a computertomográfiai leleteket 24 órán belül kiértékelhetik úgy, hogy akülföldi orvosok egy telekommunikációs rendszer segítségével konzultálhatnak egymással a konkrét esetekről.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Januártól ismét járnak a vonatok Ipolyság és Zólyom között

Januártól 30 eurót kérhetnek a kezelésért

Pellegrini megérti, hogy az embereket irritálja a képviselői fizetések ugrásszerű növekedése

Dulakodás alakult ki Párizsban a sárgamellényesek újabb tüntetésén

Az oktatás és a turizmus Nagyszombat megye jövő évi prioritása

Hosszú: ez egészen más világbajnokság volt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?